”Vet att de har chans att vinna Stanley Cup”

avPer Bjurman

Publicerad:

Lagkaptenen återvänder till Chicago

NEW YORK. Trejdracet har börjat på allvar.

I natt knöt Chicago till sig Winnipeg-kaptenen Andrew Ladd – i utbyte mot bland annat ett förstaval i nästa draft.

– Chicago var högst upp på min lista när jag nu förstod att jag skulle bli trejdad. Jag har varit där förr och vet att laget har chans att vinna Stanley Cup igen, säger han.

NHL:s transferfönster – trade deadline, kallad i Nordamerika – stänger först på måndag, men som vanligt börjar det röra på sig flera dagar i förväg.

I natt trejdades alltså Andrew Ladd, tillsammans med Matt Fraser och Jay Harrison, från Winnipeg till Chicago – i utbyte mot ett förstaval i sommarens draft, ytterligare ett så kallat betingat draftval samt talangen Marko Dano.

Går rakt in i förstakedjan

Därmed återvänder Ladd till klubben med vilken hann Stanley Cup 2010 – nu troligen för att bilda kedja med Jonathan Toews och Marian Hossa.

– Chicago var högst upp på min lista när jag nu förstod att jag skulle bli trejdad. Jag har varit där förr, känner både killarna och klubben och vet att laget har chans att vinna Stanley Cup igen. Det här känns bra , säger han till nhl.com

Glädjen är ömsesidig.

– Ja, vi är exalterade, säger general managern Stan Bowman.

– Andrew vet hur man vinner, han har gjort det både med Carolina och med oss. Han är den typ av kille man vill gå ut i krig med.

■ ■ ■

Nattens hemmamatch mot Nashville hann nyförvärvet Ladd inte vara med i och det kanske var synd, för regerande mästarna hade det lite tungt och fick stryk med 3-1.

Båda Predators-svenskarna Viktor Arvidsson och Calle Järnkrok gjorde mål – och Erik Gustafsson hade assist på Blackhawks tröstmål.

■ ■ ■

Winnipeg, däremot, briljerade i sin första match utan kapten Ladd och slog självaste Dallas med 6-3.

Tobias Enström hade en fin kväll och stod för såväl mål som assist.

– Det var en tuff match för våra veteraner när deras kompis just hade blivit trejdad men de spelade verkligen bra, säger coachen Paul Maurice till nhl.com.

Dallas-backen John Klingberg förde ytterligare en assist till protokollet.

■ ■ ■

Tre assist av Karlsson

Columbus gjorde säsongens kanske bästa match och slog New Jersey med 6-1 i natt.

Nick Foligno fullbordade ett hat trick – och svenske William Karlsson svarade för tre assist.

■ ■ ■

Oliver Ekman-Larsson gjorde sitt artonde mål för säsongen när Arizona besökte Florida, men det räckte inte. Panthers vann med 3-2 och Coyotes chanser att nå slutspelet börjar nu bli små.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM