Sedin: ”Aldrig varit med om liknande”

HOCKEY

Vancouver stod för ny vändning

1 av 2

NEW YORK. Vancouver Canucks har inte haft ledningen en enda gång i årets grundserie.

Ändå säkrade Henrik Sedin tredje raka segern när han stötte in sudden death-pucken mot St. Louis hemma i Rogers Arena i natt.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är otroligt. Men vi fick en fantastisk  känsla i laget när vi kom tillbaka i första matchen mot Calgary. Det är som att vi vet att vi kan vända alla underlägen, säger matchhjälten till Sportbladet efter 2-1-segern.

Alla matcher i Rogers Arena följer verkligen samma sällsamma manuskript den här säsongen. 

Vancouver ligger under i tre perioder, men kvitterar alldeles i slutet – och avgör sedan antingen på övertid eller straffar.

Så såg det ut i premiären mot Calgary, så såg det ut mot Carolina i söndags (då de kom tillbaka från 0-3-underläge) och så såg det alltså ut i natt igen.

Vladimir Tarasenko gav St. Louis ledningen med 1-0 i mitten av andra, efter fin framspelning av Alex Steen, och den ledningen stod sig sedan tills lite mindre än tre minuter återstod av ordinarie matchtid. Då kvitterade Bo Horvat. 

Sedan avgjorde Henrik Sedin 01.40 in i övertidsperioden.

– ”Danne” (Sedin) och Chris Tanev höll på och passade varandra en längre stund, jag sökte mig mot ena stolpen och till slut fick ”Danne” över pucken dit och jag kunde bara stöta in den, berättar sudden-hjälten när vi når honom efteråt. 

”Fantastisk känsla i laget”

Resultat:

Tredje raka segern – trots att det västkanadensiska laget alltså inte haft ledningen en enda sekund.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är otroligt. Men det hände något när ”Danne” lyckades kvittera i slutet av Calgary-matchen. Vi fick en fantastisk känsla i laget i det ögonblicket. Det är som att vi vet att vi kan vända alla underlägen nu, fortsätter ”Henke”.

Som förstås inte kunnat vara mer nöjd med seriestarten.

– Men får en helt annan arbetsro när man vinner de inledande matcherna, men det det känns överhuvudtaget annorlunda om man jämför med i fjol, menar han.

– Då handlade det mycket om att utveckla spelare. Nu är alla ett år äldre och vi spelar för att vinna igen. Det är mycket roligare.

Ja, särskilt när man inte behöver ha ledningar för att göra det...

ARTIKELN HANDLAR OM