Mystiska signalen som lurade alla

avMalin Wahlberg

HOCKEY

”Alla som är på isen hör den”

Frölunda tog ledningen efter en märklig situation.

En signal som inte kom från domarna lurade alla.

– Någon signal går i arenan så att spelet stannar upp för en sekund, säger Alexander Wiklund.

Karlskrona har haft en succéstart på säsongen och ligger två i SHL. Men mot serieledande Frölunda fick laget ingen bra start.

Bortalaget tog ledningen efter fem minuter när en märklig situation uppstod på isen. Spelarna slutade plötsligt att spela efter en misstänkt offsidesituation. Christoffer Ehn utnyttjade läget och spelade fram Carl Grundström till 1-0.

– Jag tyckte jag hörde någon vissla, men jag tänkte "vad fasen". Jag såg Calle på bortre så jag tänkte lira upp honom, säger Ehn till C More.

”Måste tro på dem”

Även Karlskronaspelarna uppfattade det som att det gick en signal. Men domarna visade tydligt att det inte var offside och ska inte ha blåst.

– Det är en situation som kan uppfattas som offside. Det är det ju inte när man ser på bilderna, men någonstans går det en signal. Vi slår av för en sekund och det gör även dem. Sedan helt plötsligt har de helt plötsligt ett två mot ett-läge och spelar vidare och gör mål, säger Alexander Wiklund till C More och fortsätter:

– Alla som är på isen hör en signal. Vi pratade med domare och de säger att det inte är en signal. Vi måste ju tro på dem. Det kan komma var som helst ifrån, men någonstans kommer det en signal.
Karlskrona vände och vann matchen med 2-1.

ARTIKELN HANDLAR OM