’Tacklingar som släckt karriärer har fått färre’

avLove Lindqvist

Publicerad:

I går kom domen för Brynäs Lucas Carlsson efter att ha crosscheckat Skellefteås Emil Djuse.

En dom som enligt Carlsson själv är för hård.

– Tacklingar som släckt karriärer har fått färre matcher, säger han till Hockeypuls.

Det var i slutet av matchen mellan Brynäs och Skellefteå som hemmalagets Lucas Carlsson satte in en crosschecking mot huvudet på Skellefteås Emil Djuse. Domen blev fem matchers avstängning och 11 500 kronor i böter. En alldeles för hård dom menar Carlsson själv.

– Jag tycker det är alldeles för många matcher. Tacklingar som släckt karriärer har fått färre matcher, säger han till Hockeypuls.

”Var inte meningen”

Motiveringen från disciplinnämnden är att det är en respektlös tackling med stor skaderisk och att det är en medveten crosschecking mot huvudet som sker blindside helt utanför spelet. Carlsson säger dock till Hockeypuls att tacklingen inte var avsiktlig.

– Det var faktiskt inte meningen. Jag har blicken på pucken nere i hörnet, ska knuffa bort honom och ser inte at han är lite låg. Avsikten var att trycka till honom uppe vid axelskydden, men klubban far iväg uppåt.

I och med avstängningen missar Carlsson de resterande tre matcherna i grundserien samt de två första matcherna i slutspelet. Med andra ord kan säsongen vara färdigspelad för Brynäs-backen.

Tio tröjnummer som hedrats av Brynäs 01:23
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM