Svensken ’ovanlig’ hjälte: ”Inte varje dag”

1 av 3 | Foto: TT
HOCKEY

NEW YORK.  Jonas Brodin brukar i första hand hindra andra från att göra mål. 

Men när Minnesota i natt vann sin hemmapremiär mot Winnipeg fick värmlänningen ikläda sig den ovanliga rollen som matchhjälte.

– Ja, det är inte varje dag så det var ju kul. Men framförallt är jag glad över att vi tog en väldigt viktig seger, säger han till Sportbladet efter 4-3-segern.

Minnesota hade ledningen med 3-2 när Jonas Brodin 14.08 in i tredje pucken bröt en passning i Winnipegs zon, trampade ner utefter vänsterkanten och slängde iväg ett skott som inte såg alltför märkvärdigt ut.

Men på något sätt letade sig pucken in bakom Michael Hutchinson.

– Jag tittade in mot kassen såg jag att Nino Niederreiter skymde honom väldigt bra, han såg ingenting. Så jag tänkte att det var lika bra att skicka iväg pucken mot mål, förklarar den 23-årige backen när vi når honom efteråt.

– Det var skönt att få spräcka målnollan så tidigt under säsongen, så slipper man tänka på det mer.

Betydande ändringar i laget

Mark Scheifele reducerade när blott 19 sekunder återstod men närmare än så kom inte Jets, så defensive specialisten ”Bacons” strut blev matchavgörande.

– Ja, det är ju inte varje dag man gör såna mål, så det var ju kul, fortsätter han.

– Men i första hand  känns det bara skönt att vi vann. Vi förlorade ju första matchen så det här var väldigt viktigt.

Det har skett betydande förändringar i Minnesota inför den här säsongen.  Framförallt har förre Washington- och Anaheim-coachen Bruce Boudreau tagit över som befälhavare och sin vana trogen försöker han införa ett nytt,  mer offensivt spelsystem.

”Bra ledarstab”

– Det har gått lite upp och ner under försäsongen, för det är som sagt lite nya detaljer i spelet som tar tid att lära sig sig, säger Jonas.

– Men det känns som vi har en väldigt bra ledarstab nu. Scott Stevens har ju kommit hit också och det är väldigt positivt för oss backar. Han är aktiv både under träningar och matcher och man känner att man lär sig nya saker av honom hela tiden.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM