17:e raka förlusten i SHL för Leksand

avEmil Larsson

HOCKEY

”Farligt börja skaffa sig ursäkter redan innan nedsläpp”

1 av 2

LULEÅ. Noll poäng, minus tolv och sist i tabellen efter fyra omgångar.

Säsongsinledningen har varit en mardröm för nykomlingen Leksand.

Och mot Luleå kom ännu en förlust – då med hela 5–1.

– Farligt att börja skaffa sig ursäkter redan innan nedsläpp, säger lagkaptenen Jesper Ollas till Sportbladet.

Foto: Bildbyrån och C More

Det var stundtals stor dominans från Luleås sida när Leksand gästade under torsdagskvällen. Det visade sig också på resultattavlan då Luleå vann med klara 5–1. Leksand, som är nykomlingar, var kraftigt bottentippade innan säsongen. Och inledningen har minst sagt varit tuff. För efter fyra omgångar ligger laget på en 14:e och sista plats med noll poäng och minus tolv i plusminusstatistiken.

– Spelmässigt har vi hängt med stundtals under matcherna, sen faller vi lite för ofta ner. Vi gör inte rätt saker och blir straffade hårt på en gång. Vi måste lära oss att minimera misstagen och spela ett stabilt försvarsspel till att börja med.

– Det har varit en tuff start. Men det har vi vetat om och såklart inte nöjda. Men vi ska inte stå här och ursäkta oss för att vara nykomlingar och att vi haft en dålig planering i början, säger Leksands lagkapten Jesper Ollas efter matchen.

”Inget vi kan skylla på”

Du pratar om dålig planering. Kan du utveckla?

– Vi har ju spelat tre av fyra inledande matcher på bortaplan. Men som jag sa, ingen ursäkt alls. Det är farligt börja skaffa sig ursäkter redan innan nedsläpp.

Trots den dåliga starten hävdar Jesper Ollas bestämt att Leksand har ett tillräckligt bra lag för att spela SHL.

– Jag tycker definitivt att vi har material för att spela i SHL. Inget snack om den saken. Det är en läroprocess och nu har vi lärt oss nog, tycker jag. Nu är det dags att börja vinna matcher.

Vad kan du som rutinerad spelare och lagkapten hjälpa till med?

– Man får prata mycket och leda laget så gott det går. Men jag kan ändå inte lägga så mycket fokus på det. Nu är alla i SHL och nu måste alla gå till sig själva och göra sin bästa prestation varje match, även jag själv.

– Men jag tycker att vi är på rätt väg. Jag hade varit mer frustrerad om det känns tvärtom.

Förlusten var den 17:e raka i serien. Senaste segern kom den 27 januari 2015 – samma år som klubben åkte ur högsta serien.

ARTIKELN HANDLAR OM