Målkungens varning till Frölunda: Blir åka av

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

LULEÅ. Inte någon seger  – och inte ens ett mål i Scandinavium.

En arena Luleå måste vinna i för att ta sig till SM-final.

– Vi ska åka dit och se till att göra en jäkla krigarinsats. Nu ska det bli åka av, säger Luleås stjärncenter Lucas Wallmark.

Frölunda har hemmaplansfördel i semifinalen mot Luleå. Något som innebär att en eventuellt sjunde och avgörande match spelas i Scandinavium.

Just nu står det 2–2 i matchserien och i eftermiddag är det dags för nytt möte, nu i Göteborg.

De två tidigare matcherna har Frölunda vunnit med 1–0 och 3–0, men spelövertaget har varit större än siffrorna visar.

– Ja, vi måste höja oss och det kan i princip bara bli bättre. Vi borde ha lärt oss en läxa nu efter de två tidigare matcherna. Nej, det ska bli jäkligt intressant, vi ser verkligen fram mot det, säger Lucas Wallmark, som gjort sju mål i slutspelet men fortfarande är mållös i Scandinavium.

Vad är det ni har lärt er?

– Att inte vara för försiktiga. Jag tror det handlar om att släppa på handbromsen lite och spela det spel vi kan och som vi har visat på hemmaplan. Det har ändå varit ganska jämnt resultatmässigt, kan vi steppa upp någon nivå tror jag det kan bli otroligt bra.

Seger betyder matchboll

I de två första matcherna har norrbottningarna skapat väldigt lite. Lars Johansson har vaktat Frölundas mål i de tidigare mötena i Scandinavium. Nu är han skadad och det mesta talar för att Johan Gustafsson fortsätter i målet:

– För oss spelar det ingen roll vem de ställer i mål. Vi har snackat hela serien om att kasta in puckarna och in med trafik, det har blivit bättre och bättre. Fortsätter vi med det kan det bli en rolig söndag för oss, säger Wallmark.

Vinnaren skaffar sig matchboll, inför nästa match som spelas i Luleå:

– Att lyckas sno en match i Göteborg nu vore inte helt fel. Jag tycker vi har en riktigt bra chans, säger Wallmark.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!