Klart: Lämnar Rögle för Linköping

avRobert Rosén

HOCKEY

Emil Kristensen klar för Linköping

Foto: Bildbyrån
Emil Kristensen.

Linköping meddelar att Emil Kristensen är klar för klubben.
Dansken kommer närmast från Rögle.

– Vi ser en stor utvecklingspotential i Emil, säger general manager Fredrik Emvall i ett pressmeddelande.

Linköpings säsong tog slut när Växjö blev för starka i kvartsfinalen. Istället ligger fokus på kommande säsongs lagbygge och under onsdagen kunde klubben presentera ett nyförvärv. Danske Emil Kristensen, 23, är klar för klubben.

– Det känns väldigt bra att ha skrivit på för LHC och jag är jätteglad över att få den här möjligheten, säger Kristensen i ett pressmeddelande.

Förlänger med målvakt

Den gångna säsongen spenderade Kristensen, som närmast kommer från Rögle, till större delen på lån i Oskarshamn. General manager Fredrik Emvall ser en ljus framtid i dansken.

– Emil är en offensivt skicklig back som dessutom är högerfattad. Vi ser en stor utvecklingspotential i Emil och det är därför som vi har valt att ta in honom till vårt lag.

Linköping passar även på att meddela att målvakten Jacob Johansson, 22, förlängt sitt kontrakt. Precis som i Kristensens fall handlar det om ett tvåårskontrakt.

Rögle släpper fem till

Förutom Emil Kristensen har Rögle även valt att inte förlänga kontraktet med ytterligare fem spelare. För Helsingborgs Dagblad berättar sportchefen Anders "Masken" Carlsson att Jordan Smotherman, Ivan Baranka, Rasmus Bengtsson, Jens Hellgren och Erik Santesson lämnar klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM