Johansson hjälte: ”Otroligt skönt”

avPer Bjurman

Hetaste svenske målskytten i NHL

NEW YORK. Presidenter och senatorer får ursäkta – i natt var det Marcus Johansson som regerade i Washington.

Först kvitterade han Buffalos 2-1-ledning i tredje perioden – sedan avgjorde han på övertid.

– Otroligt skönt. Det här var en seger vi verkligen behövde, säger den nya ettan i svenska målligan till Sportbladet efter 3-2-segern.

Foto: AP

Marcus Johansson har fått bästa säsongsstarten på sin sex år långa NHL-karriär – och i natt blev den ännu bättre.

Först var det alltså han som i ett powerplay när knappt sex minuter återstod av tredje perioden kvitterade gästande Buffalo Sabres 2-1-ledning med en delikat styrning.

– Jag hade egentligen tagit mig till kassen för att försöka skymma (Robin) Lehner, men när John Carlson drog på ett skott fick jag fram klubbspetsen på pucken och den gick in, berättar den 26-årige skåningen när vi når honom efter matchen. 

Till slut blev det övertidsdrama och jodå – hjälten ”Mojo” högg till igen. Dimitri Orlov nådde honom med en finfin passning mitt i slottet och svensken plaskade in ett direktskott.

– Ska jag vara ärlig var jag rätt trött i det läget, men passningen var verkligen bra och...ja, jag gör väl mest mål när jag föser in puckar precis framför kassen, men ibland får jag på ett skott också, fortsätter han skrattande.

Passerade Rakell i målligan

Målen var Marcus tionde respektive elfte mål för säsongen och därmed passerade han Rickard Rakell i toppen av den svenska målligan.

Det är svårt att inte beskriva det som tidig succé.

– Jag har haft flyt och fått studsarna med mig och det är såklart väldigt roligt. Man får självförtroende när puckarna går in och därför vågar man chansa och skjuta lite oftare också. Det ena ger det andra, säger han.

Vad gäller triumfen i natt är han dock allra gladast över att Caps, just nu längre ner i tabellen än de varit på länge, lyckades bryta sina tre matcher långa förlustsvit.

– Ja, det har gått lite tungt för oss ett tag. Jag vet inte riktigt varför,  visste jag det skulle vi inte ha det lika tungt, men när det inte fungerar blir det väl så att alla håller i klubborna lite för hårt, resonerar han.  

– Men nu hoppas jag att det kan lossna. Det här var en väldigt skön seger, vi behövde den verkligen. 

Trots att landsmannen Johansson till slut förstörde kvällen för honom hade även nämnde Lehner en lyckad match och stoppade 30 skott.

  Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM