Färjestad starkast i målfesten

HOCKEY

KARLSTAD. Elva mål i matchen – och hattrick av Dick Axelsson.

Det var hans första hattrick på närmare åtta år.

– Jag tror att mitt senaste hattrick kom 2010 mot Skellefteå, säger matchhjälten.

Tränaren Johan Pennerborn var rejält missnöjd efter torsdagens plattmatch mot Luleå. Mot Örebro var Färjestad dock tillbaka i vinnarspåret igen. Första perioden var en tillknäppt historia men desto hetare blev det i andra akten. Då bjöd lagen på ett riktigt målkalas. Särskilt Färjestad som pangade in fyra mål. Noterbart är att Fabian Zetterlunds 2-0 (handledsskott i krysset) och Theodor Lennströms 3-0 (målvaktsmiss efter skott från blå) kom inom loppet av nio sekunder.

”Åtta år sedan”

Örebro reducerade två gånger om i mittenakten – och man fortsatte att göra så även i tredje perioden. Men när Dick Axelsson prickade in ett handledsskott som betydde 6-4 så kändes matchen avgjord. Det var Axelssons andra men inte sista mål för kvällen. Med tre minuter kvar, i boxplay och spel sex mot fyra, skickade Axelsson in 7-4 som satt i tom bur.

Senast Axelsson svarade för ett hattrick var:

– Åtta år sedan. Jag tyckte att de sa det i tv, att det var senast jag var här i Färjestad, alltså 2010. Då gjorde jag ett hattrick hemma mot Skellefteå. Så det var verkligen ett tag sedan, säger Axelsson och fortsätter:

– Detta var skönt. Det är alltid skönt att göra mål. Men det är inte det viktigaste. Det viktigaste är att spela bra. Men hockey är inte logiskt alla gånger. Nu mot Örebro så spelade jag inte särskilt bra men fick ändå göra tre mål.

”Roligare att spela match”

Forwarden har varit ett utropstecken i FBK under säsongen. Under de senaste åtta matcherna har det dock bara blivit ett mål.

– Det har trillat in några assists här på slutet. Det är tufft där ute. Men det har gått rätt bra med poängen innan dess. Det går lite upp och ner, så är det. Men det viktigaste är att man skapar och att laget vinner.

Under söndagen väntar Färjestads tredje match på fyra dagar. Då vill FBK ta revansch mot Luleå.

– Vi har haft många sådana helger. Det är klart att det är lite jobbigt och att det tar lite på kroppen. Men det är ju roligare att spela match än att träna, flinar Axelsson. 

Så spelar Sverige i OS-hockeyn 2018 00:16

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM