Krislaget sparkar tränaren - han tar över

Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
HOCKEY

Vita Hästen går tungt i hockeyallsvenskan.

Nu väljer klubben att sparka huvudtränaren Jonas Johnson - och meddelar samtidigt att Leif Strömberg, 56, ersätter.

– Jag hade gärna varit kvar, säger Johnson till NT.se.

1-5-förlusten på hemmaplan mot Södertälje var droppen som fick bägaren att rinna över - tolfteplacerade Vita Hästen väljer nu att sparka sin tränare Jonas Johnson, 47.

Leif Strömberg, som fick sparken från norska Stjernen så sent som i december, är Johnsons ersättare. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande.

– Nu gör vi det som krävs för att Hästen ska må bra. Det är inget att tveka på, nu kör vi hårt, säger Strömberg på klubbens hemsida.

”Spelarna behöver en tydligare ledning”

Yvonne Anglesjö, ordförande i Vita Hästen:

– Styrelsen ser att det behöver göras förändringar i ledningen, spelarna behöver ha en tydligare ledning. Vi ser en potential i våra spelare och behöver fylla på med mer energi för att skapa oss bästa möjliga förutsättningar för en bra avslutning av säsongen och fortsatt spel i hockeyallsvenskan.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN
Strömberg.

”Jag har i alla fall gjort mitt bästa”

Till NT.se berättar den sparkade Jonas Johnson att han inte fick någon förhandsvarning.

– Jag får hantera det och acceptera det. Det är ett beslut som någon annan tar men alla blir påverkade. Jag har i alla fall gjort mitt bästa. Jag har gjort det jag har trott på och kunnat i varje situation, säger han till tidningen och fortsätter:

–  Det är tråkigt att det har blivit så här. Jag känner ändå att killarna har ställt upp och kämpat på ett fantastiskt sätt. Och jag hade gärna varit kvar också.

ARTIKELN HANDLAR OM