Läkarens vädjan: ”Lägg av nu Abbott”

HOCKEY

Läkarnas besked: "Ska inte räkna med honom”

Tacklingen på Cam Abbott både upprör och oroar.

Nu hoppas Abbotts förre läkare, hjärnskakningsspecialisten, Yelverton Tegner att han lägger av

– Jag hoppas verkligen att han lägger av nu, speciellt som han ska bli pappa i dagarna, säger han till Norrbottenskuriren.

Erik Gustafsson klev upp och sänkte Cam Abbott med en tackling i huvudet. Domarna var säkra, reglerna gav inte utrymme för något annat än ett match penalty medan det sedan diskuterades från flera håll om själv regeln i sig borde ändras.

Det alla var överens om var dock oron kring Cam Abbotts hälsa. Luleåspelaren har tidigare brottats med långa frånvaroperioder på grund av hjärnskakningsrelaterade problem.

– Jag är den förste att beklaga den, han har en historik med massor av hjärnskakning. Den tar styggt, sa Frölundas tränare Roger Rönnberg.

”Blir borta en tid”

En av dem som hoppas att Abbott inte kommer tillbaka på isen är hans före detta läkare Yelverton Tegner. Tegner har länge jobbat med just forskning kring hjärnskakningar inom ishockeyn och var Luleås läkare då Cam Abbott var borta länge senast.

– Jag hoppas verkligen att han lägger av nu, speciellt som han ska bli pappa i dagarna, säger han Kuriren.

Joakim Fagervall har inte fått något definitivt besked om vilken typ av skada det rör sig om. Men något spel för Cam Abbott lär det inte bli på länge:

– Han utreds för en allvarlig skada mot skallen, han är på röntgen nu. Det jag fått från läkarna är att jag inte ska räkna med honom i spel den närmsta tiden, säger han till Sportbladet.

Vad säger du om Yelverton Tegners uttalande att han hoppas att han lägger av?

– Jag vill inte lägga mig i det beslutet överhuvudtaget, det får tiden utvisa.

ARTIKELN HANDLAR OM