Hedman målskytt när Tampa slog rekord

HOCKEY

”Väldigt skönt. Det är den spelare jag vill vara"

NEW YORK. Tampa låg under med uddamålet inför tredjeperioden mot Dallas i natt.

Då klev Victor Hedman fram, assisterade först till kvittering, dunkade sedan in det matchavgörande 4-3-målet – och såg till att Lightning slog klubbrekordet i antal hemmasegrar.

– Väldigt skönt. Det är den spelare jag vill vara, en som bidrar både offensivt och defensivt, säger ”Vigge” till Sportbladet efter det som till sist blev en 5-4-seger.

Att Tampa Bay Ligthning har något speciellt på gång i år har varit tydligt för alla som följt laget, men nu finns det alltså på papper också.

Segern mot Dallas i natt var den 26:e hemma i Amalie Arena och det innebär nytt klubbrekord i antal hemmasegrar under en säsong.

– Ja, det var viktigt att vi fick ta den segern och slå det rekordet, säger Victor Hedman på telefon från hemstaden.

– Vi spelade inte riktigt som vi hade tänkt, det blev framförallt i andra perioden lite väl svängigt och öppet och det kan man inte tillåta mot ett så skickligt lag som Dallas. Men det vittnar om karaktären i vårt lag att vi kunde komma ut i tredje och ändra på matchbilden.

”De spelare jag vill vara”

Det var i mångt och mycket ”Vigge” själv som stod för den förändringen. Först spelade han fram till Alex Killorns kvittering, sedan smackade han själv in det 4-3-mål som kom att räknas som matchavgörande.

– Ja, det var roligt att få stänka in det målet. Det är den spelare jag vill vara, en som bidrar både offensivt och defensivt, säger han.

– Om jag känner mig i samma form som i början av säsongen? Ja, men det har jag gjort länge. Poängproduktionen är inte riktigt densamma som precis i inledningen men då hade jag ju sju poäng på tre matcher och förväntade mig inte precis att upprätthålla det snittet. Spelmässigt tycker jag det känns riktigt bra nu i 20-25 matcher.

Klingberg fick kliva av

Dallas skyttekung Tyler Seguin gjorde comeback mot Tampa efter drygt tre veckors skadefrånvaro – och inledde med att göra två mål direkt.

Svenska backsensationen John Klingberg hade assist på ett av Seguin-målen, men tvingades sedan lämna matchen på grund av en skada ”i nedre delen av kroppen”.

– Men det ska förhoppningsvis inte vara någon större fara med honom, säger coachen Lindy Ruff till nhl.com.

■ ■ ■

Nashvilles plötsliga svacka fördjupades i och med en 1-3-förlust mot Winnipeg hemma i Bridgestone Arena i natt.

Efter tidigare under säsongen inte förlorat två matcher i följd en enda gång har de nu plötsligt sex raka förluster.

– Ingenting verkar studsa med oss just nu och det är tufft, men vi kan bara fortsätta tro på det vi gör och fortsätta jobba, säger målvaktsstjärnan Pekka Rinne till nhl.com.

■ ■ ■

Poängkungarna Nicklas Bäckström och Alex Ovetjkin bärgade båda två poäng när Washington programenligt avfärdade Buffalo med 6-1 i natt, men ändå blev de passerade i toppen av poängligan.

För samtidigt stod John Tavares för tre poäng i New York Islanders förlustmatch mot Florida och är nu ensam om att ha sprängt 70-poängsvallen.

ARTIKELN HANDLAR OM