Nu drar nästa stjärna från Skellefteå

HOCKEY

KLART: Möller till Ryssland

Foto: BILDBYRÅN
Oscar Möller.

Stjärnflykten tar inte slut för Skellefteå.

Nu är Oscar Möller, 25, klar för spel i KHL-laget Ak Bars Kazan i två år, skriver Skellefteå på sin hemsida.

– Inga skandalrubriker nu, tack! Skriv att vi ser det som en inspirerande utmaning, säger general manager Lars Johansson till Sportbladet.

Han lyckades inte komma överens med Los Angeles Kings i NHL. Men nu är det klart att Skellefteås målkung Oscar Möller ansluter till den långa listan (se nedan) av Skellefteåspelare som lämnat klubben efter andra guldet.

Enligt Skellefteås hemsida så har Möller skrivit på ett tvåårskontrakt med KHL-laget Ak Bars Kazan.

– Möller har gjort en fantastisk säsong både med oss och i landslaget, så han har förtjänat chansen.

Återvänder efter två år

Men i avtalet ingår också en klausul som säger att 25-åringen efter de två säsongerna kommer att återvända till Skellefteå igen, skriver klubben i sitt pressmeddelande.

– Han ville lämna och vi ville ha honom kvar. Då diskuterade vi fram och tillbaka och kom fram till den här lösningen, säger Lars Johansson.

Kan han komma tillbaka tidigare om han inte trivs?

– Han har ett tvåårskontrakt med Kazan. I den här branschen kan ju allt möjligt hända, men vi har förlängt med honom efter han har varit i Ryssland

Tappat 262 grundseriepoäng

I Ak Bars Kazan blir han lagkamrat med bland andra svenske VM-målvakten Anders Nilsson.

Oscar Möller kommer från en succésäsong där han sköt 45 poäng (27+18) under grundserien och sedan gjorde 18 poäng (5+13) i slutspelet innan han var med i det svenska VM-laget som tog silver i Minsk.

För Skellefteå är det här ännu en jättesmäll i jakten på att för andra gången försvara sitt SM-tecken. Klubben har nu tappat spelare som tillsammans gjorde 262 grundseriepoäng under förra säsongen.

– Det kommer många unga, hungriga spelare underifrån. Så det känns som en riktig utmaning, fantastiskt roligt, säger Lars Johansson.

”Oerhört driv i föreningen”

Skellefteå har hittills bara värvat fyra spelare; Daniel Widing, Mikko Lehtonen, Pär Lindholm och Nick Sörensen.

– Vi kommer värva in några till och ha en bred trupp, men vi känner att vi har bra, unga spelare som vill mycket. Vi skulle kunna starta säsongen med det laget vi har i dag. Det finns ett oerhört driv i föreningen. Vi ser det som en jätterolig utmaning.

Du låter inte orolig?

– Nej. Jag ser att det finns många som kommer ta ett kliv framåt.

ARTIKELN HANDLAR OM