AIK Ishockey

”Vill inte jobba i en klubb som han styr”

Av: 

Robert Laul

HOCKEY

AIK:s förre vd slår tillbaka mot ”Utredningsgruppen”: Inte seriösa

Ville inte vara kvar Thomas Johansson valde att lämna AIK när det blev klart att Jonas Galotta klev in i klubben. Sportchefen Daniel Rudslätt (höger) fick sparken.
Ville inte vara kvar Thomas Johansson valde att lämna AIK när det blev klart att Jonas Galotta klev in i klubben. Sportchefen Daniel Rudslätt (höger) fick sparken.

Förre vd:n Thomas Johansson blev inte uppsagd från AIK Ishockey på det sättet det framstått, hävdar han.

– Jag sa upp mig själv. Jag ville inte arbeta i en förening som ­Jonas Galotta styr, säger ­Thomas Johansson.

Kritiken som den så kallade ”Utredningsgruppen” presenterade för AIK:s styrelse tar han lätt på.

– De är inte seriösa, säger Thomas Johansson och ger sin bild:

Han har inte ljugit om något avtal, han hade själv 70 000 i lön (plus sociala avgifter och moms) och att de fyra posterna vd, marknadschef, ekonomichef och marknadsassistent skulle kosta över över sex miljoner om året stämmer inte alls.

– Jonas Galottas kulram med siffror är nog väldigt lång. Han är bra på att förvränga siffror. Förra säsongen kostade hela kansliet fem och en halv miljon kronor, det kan du själv se i årsredovisningen.

”Galotta styr och ställer”

Enligt Thomas Johansson var det han själv som sa upp sig tre dagar före det kommunicerades att han fått sparken.

– Jag sa till Johan Segui på tisdagen att jag slutar direkt om Jonas Galotta ska ha något med AIK Ishockey att göra. Johan och jag har alltid haft ett bra samarbete. Då bad han mig vänta till torsdagens styrelsemöte. Sedan på fredagen kallade styrelsen in personalen och då sa de upp mig och Hasse (Löfgren). Det är Jonas Galotta som styr och ställer. Han var med nere i omklädningsrummet när de sa upp tränaren, han träffar sponsorerna, han har fått in sin gamla advokat som styrelseordförande (Mario Ashman).

Lånet på tio miljoner som Thomas Johansson har gett till AIK Ishockey kommer han inte att kräva tillbaka det närmaste utan det får bli längre fram.

– I så fall skulle ju hela klubben gå omkull. Vi får hoppas att Jonas Galotta får ordning på verksamheten men du förstår ju om jag är orolig.

Men du ska ha sagt vid ett möte redan i somras att ”om inte AIK når SHL kommer klubben gå i konkurs”?

– Nej, varför skulle jag säga så? Om jag vetat det hade jag väl kunnat låna AIK tio miljoner till, säger Thomas Johansson.

”Visar att han har fel”

Jonas Galotta anser att varken han själv eller den så kallade utredningsgruppen styr AIK Ishockey:

– Johansson har som så många gånger förr fel då han påstår att jag fanns med i omklädningsrummet då tränarna blev uppsagda. Det kan ju enkelt kontrolleras med dem och kommer visa att ­Johansson ännu en gång har fel. Det stämmer att jag under denna vecka träffat ett antal sponsorer för att ge dem en kort bild från utredningsgruppens sida. Johanssons ”advokatvinkling” är direkt pinsam. Mario har haft både den gamla och den nya valberedningens gillande och blev dessutom vald av årsmötet som ledamot i AIK Ishockey IF. Senare har han blivit nominerad till styrelsen i AIK Ishockey AB och väl där har styrelsen själva utsett honom till ordförande. Mario har jag inte anlitat på snart 15 år i någon affärsförhandling, men han förblir en vän och vi ses i samband med AIK:s matcher.

– Johansson visar med sitt påstående tydlig brist på respekt mot både AIK:s demokrati samt mot den styrelse som låtit honom gå med flaggan i topp.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Ishockey