”Jag har fått det bästa mottagandet i Europa”

HOCKEY

Matchvinnaren hyllar klubben Växjö

Jeff Tambellini avgjorde med matchens enda mål mot Örebro.

Sedan hyllade han Växjö som klubb.

– Jag har fått det bästa mottagandet i Europa, säger han.

Jeff Tambellini blev stor matchvinnare för Växjö efter att ha satt matchens enda mål i tredje kvartsfinalen mot Örebro.

Kanadensaren stötte in en stolpretur efter knappt tre minuter av den fjärde perioden.

– Det var ett osjälviskt byte av Tomi Kallio som bara varit inne i 30 sekunder, så jag kom in och deras kille hade inte koll på mig. Sedan kom ett skott i stolpen som där jag fick slag på returen, säger Tambellini om avgörandet.

– Det var en skön känsla så klart. Vi gav bort den första matchen och vill inte sätta oss i sitsen att ligga under i matchserien och tvingas jaga segrar igen. Nu blir det skönt att komma till deras hemmaplan och ha chansen att sätta oss i förarsätet ordentligt.

”Väntad matchbild”

Annars bjöd inte matchen på speciellt mycket skönspel, utan var en tillknäppt, tajt och chansfattig historia.

– Men jag är inte förvånad. Förra matchen bjöd på sju mål och båda lagen ville ta bort målchanser. Örebro var nog inte glada över att ge bort fem mål och vi vill inte spela ”run and gun”-hockey, så det var väntat med en tätare match.

Hittat formen snabbt

Tambellini, ifjol i Modo, anslut till Växjö från schweiziska Gottéron i januari och hann med nio poäng på 20 SHL-matcher, men har växlat upp i slutspelet med fyra poäng på tre matcher.

– Det är skönt att lyckas som individ, men allt handlar om att vinna matcher åt laget. Det är kul med slutspel och vi har ett lag som är villiga att betala priset, säger Tambellini som trivs i Växjö.

– Det har varit fantastiskt här. Jag har fått det bästa mottagandet hittills under min tid i Europa och när man jobbar med professionellt folk så är det lättare att leverera på isen. Laget är också riktigt bra, det är en härlig grupp som jag verkligen trivs i.

ARTIKELN HANDLAR OM