”Känt mig vilsen under långa skadefrånvaron”

HOCKEY

NEW YORK. Kung Henrik är tillbaka på sin tron – inom kort.

Han har precis börjat träna på allvar och om en dryg vecka får han äntligen stilla sin vrålande hunger efter hockey.

– Jag har känt mig vilsen under den här långa skadefrånvaron, att spela hockey är en så stor del av mitt liv, och jag ser verkligen fram emot att få komma igång igen, säger han till Sportbladet.

Det har gått drygt sex veckor sedan Henrik Lundqvist senast spelade en match med New York Rangers.

Men i måndags fick han äntligen beskedet att den blodådra som gick sönder i en olycklig situation mot Carolina Hurricans  i början av januari är helt läkt – och att ingen risk föreligger för vidare komplikationer.

Så nu kan han börja hårdträna för comeback.

Varit frustrerad

– Jag mår bra och har inga känningar alls. Det var bara i början jag överhuvudtaget kände av skadan, säger den 33-årige superstjärnan när Sportbladet träffar honom efter en officiell presskonferens på Madison Square Garden.

– Det är det som varit så frustrerande. När exempelvis en axel är skadad har man ju ont och känner själv var man står. Nu har jag känt mig som vanligt och bara gått och väntat på det här beskedet. Det har varit jobbigt, jag har känt mig lite vilsen. Hockey är en så stor del av mitt liv.

Oklart när han återvänder i matchform

Exakt när ”Henke” gör comeback i en match är inte klart, men många gissar att nästa helg är ett bra riktmärke.

– Vi har diskuterat några datum, men vi får se. Nu ska jag träna med laget ordentligt några gånger så att jag kommer in i det igen, säger han.

– Jag är såklart ivrig över att få spela match, men det finns inga skäl att stressa fram nånting. Cam Talbot har varit enastående i kassen och laget går ju suveränt.

ARTIKELN HANDLAR OM