Armbandet som hyllar Stefan Liv

”Påminner oss om hur Stefan valde att möta varje människa”

Armbandet som finns ute till försäljning.
Armbandet som finns ute till försäljning.

Nu kan du bära en hyllning till Stefan Liv runt dina handleder.

”Armbandet "Ett liv" är en hyllning till #1 Stefan Liv, men påminner samtidigt oss om hur Stefan med lojalitet, ödmjukhet och ömsesidig respekt, valde att möta varje människa”, skriver HV71 på sin hemsida.

Följ ämnen i artikeln

Stefan Liv var en publikfavorit under sin tid i HV71.
Stefan Liv var en publikfavorit under sin tid i HV71.

Flygkraschen som förintade Lokomotiv Jaroslavls hockeylag krävde 44 människoliv. 7 september är det tre år sedan den tragiska olyckan.

För att hedra Stefan Liv gör HV71 nu reklam för ett armband med texten ”Ett liv”, som finns i tre olika utföranden i HV71:s färger blått, vitt och gult. Armbandet kostar 150 kronor varav 50 kronor går till Stefan Livs minnesfond.

”Lojal och ödmjuk”

"Ett liv" symboliserar värderingar som borde vara självklara men som dessvärre allt för ofta glöms bort. Hur vill du bli bemött? Tänk efter. Det handlar alltid om ett liv”, skriver HV71.

– Det här är mitt sätt att ge tillbaka för vad Stefan stod för, säger HV-supportern Linda Brevitz, som ligger bakom armbandet, till Jönköpingsposten.

– HV har alltid jobbat med sina värderingar men det finns en linje man kan använda mer. Istället för att enbart hedra honom som idrottsman tycker jag det är viktigt att lyfta fram hur Stefan själv var som person.

– Stefan var lojal, ödmjuk och valde att se människan. Ville han veta något frågade han istället för att döma någon. Som samhället ser ut i dag är det lätt att vi glömmer bort hur vi väljer att bemöta andra. Det är inte lätt att vara barn i dag, man måste snabbt bli vuxen och tycka saker både politiskt och hur man ser ut.

Första försäljningstillfället är i samband med HV-dagen 17 augusti.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ämnen i artikeln