Förvirring – Leksand buade åt egna målet

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

Domaren pekade för Leksandsmål efter videokoll, egna publiken buade och Andreas Appelgren var uppretad i båset.

Tycker du det verkar förvirrat?

Det var det också.

– Jag vet inte vad domaren hade druckit innan han kom hit, säger Leksandsbacken Linus Hultström till C More om målkaoset.

Leksand jagar poäng mot förväntade topplaget Växjö. Och inför hemmapubliken i Tegera Arena så öppnade bottenlaget bra. Först fick Martin Grönberg en bra chans och kort därefter kom Tomi Sallinen åt en sargretur som han satte i nät ur svår vinkel. I samma moment flyttade Växjömålvakten Christopher Nilstorp målburen och domare Patrik Sjöberg signalerade omedelbar för videogranskning.

Buade åt egna målet

Publiken kunde se repriserna på jumbotronen och jublade varje gång då de tydligt visade att pucken redan var i mål när buren flyttades.

Så långt allt väl.

Men sen blev började den stora förvirringen.

Domaren Patrik Sjöberg skrinnade fram till mikrofonen, som var så högt uppskruvad att han själv överraskades så mycket att han undslapp sig en svordom (och fick sekretariatet att bryta ihop i skratt), och förkunnade måldomen.

– EFTER... Oj jävlar! ... Efter videokoll om målburen var flyttad innan pucken var inne... Mål!, sa Patrik Sjöberg och pekade på mittcirkeln för att teckna för 1-0.

Men publiken och spelarna hörde inte det viktiga ordet "om" utan trodde Sjöberg just förkunnat att buren var flyttad innan pucken var inne. Och innan Sjöberg hann säga "mål" så började publiken bua.

Växjö vände snabbt

Det gick så långt att trots att domaren sa mål, pekade på mål och höll en tekning vid mittcirkeln var tvungen att åka fram till Leksands tränare Andreas Appelgren för att förtydliga att hans lag faktiskt tagit ledningen.

Leksandsbacken Linus Hultström var en annan som hade missat det lilla "om":et. Så även han valde att döma ut Patrik Sjöberg i första pausen:

– Jag vet inte vad domaren hade druckit innan han kom hit. Först sa han att målburen var ur läge sen så var det mål, säger han och fortsätter:

– Först sa han till sekretariatet att det inte var mål och så pekade han på att det var mål. Han fick väl lite beslutsångest, säger Hultström i pausintervjun.

Ledningen höll man dock inte särskilt längre, Tomi Kallio kvitterade och Patrik Lundh gav Växjö ledningen efter 8,45. Precis före periodvisslan så kom dock kvitteringen efter en fin aktion av Toni Kähkönen.

Matchen slutade 6-3 efter att Leksand avgjort matchen när Malte Strömwall åkte på ett matchstraff.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN