NHL

”Gretzky vill äga NHL-lag i Seattle”

Av: 

Kristopher Karlsson

HOCKEY

Uppgifter: Legendaren teamar upp med investerare

NHL-hockey i Seattle?

Det kan bli verklighet om Wayne Gretzky får som han vill, uppger New York Post.

Det 30 lag stora NHL kan bli 31. Enligt New York Post arbetar en grupp investerare med att få ett lag till Seattle. Med sig uppges de ha en av sportens allra största genom tiderna, Wayne Gretzky.

Gretzky och kompani ska vara en av tre grupper med samma mål trots att ligakommisionären Gary Bettman sagt att ligan inte är redo att expandera.

Enligt Post är det oklart huruvida Gretzky-gruppen vill flytta ett existerande lag till staden eller om man söker just ett expansions-lag.

Det blir i så fall andra gången som legendaren försöker bli boss i ett NHL-lag. 2011 försökte han köpa Maple Leaf Sports and Entertainment – som äger Toronto Maple Leafs och basketlaget Toronto Raptors – tillsammans med en grupp investerare.

Den gången sade NHL nej då den eventuella lånestrukturen gick emot ligans regler.

”Seattle inget undantag”

I staden saknas dock en arena att spela i och mannen som äger arenarättigheterna, Chris Hansen, har sagt att han inte bygger arenan förrän staden har klart med även ett NBA-lag.

– Han behöver ett lag för att få arenan byggd, säger en källa ”nära situationen” till Post.

Varken Gretzky eller NHL vill kommentera uppgifter för Post, men legendarens agent Darren Blake tonar ned nyheten för Canadian Press.

– Som du säkert kan föreställa dig ringer tilltänkta lagägare frekvent för att höra om hans intresse att vara med. Seattle är inget undantag, säger Blake.

ANNONS

Krossar vi Storbritannien också? Förra VM gjorde Tre Kronor 60 % fler mål än vad vi släppte in. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL