Leendet till HV71 kom lite väl tidigt

HOCKEY

Kunde inte låta bli att titta i paus: Jag stod och kikade ner på tv:n här...

1 av 2

En kvartsfinal mot HV71 var på väg att förvandlas till ett möte med Örebro.

Det konstaterade Linköpings Johannes Salmonsson i andra periodpausen av SHL:s rafflande sista omgång.

Men 20 minuter senare var det HV71 som jublade.

Linköping klev av isen efter den andra perioden mot Leksand med en 3-0-ledning i ryggen. Redan då började Johannes Salmonsson att blicka framåt.

”Vore jätteviktigt”

I väntan på sin intervju med C More smygkikade 29-åringen på tv-monitorn framför sig och noterade att HV71 låg under hemma mot Skellefteå. Något som i det läget innebar hemmaplansfördel – och en match mot Örebro istället för HV.

– Jag stod och kikade ner lite här på tv:n så jag såg det. Det vore jätteviktigt med hemmaplan. Leder Örebro eller? Då får vi ju möta dem och inte HV, konstaterade Salomonsson med ett leende.

Just då en mardröm för HV71 mot ett flygande Växjö.

”Var är känslan?”

– HV gör en riktigt svag andraperiod. Var är känslan? Vad sysslar de med? Just nu känns det hur omöjligt som helst. Vad sätter sig HV i för situation som ska möta Växjö som är hur formstarka som helst, frågade sig experten Niklas Wikegård i den andra periodpausen.

Men analysen kom lite väl tidigt. Linköping gjorde visserligen sitt och höll undan till seger men samtidigt hämtade Djurgården in sitt underläge mot Örebro. När Salmonsson klev av isen igen efter den tredje perioden var det därför till en helt ny tabell.

Hemmaplansfördelen var kvar men motståndet nu trots allt HV71.

– Det blir kul. Slutspelet är alltid roligt och det har jag sett fram emot ordentligt. Nu är serien slut och det spelar ingen roll vilka vi möter. Vi krigar för att gå så långt som möjligt, säger LHC:s tränare Roger Melin i C More.

Ett HV som räddades av Djurgården från kvartsfinalen mot Växjö.

– Att det blir Linköping har ingen större betydelse. Det kunde bli tre lag och Linköping är ett bra lag som har bra spetskompetens, säger HV-tränaren Andreas Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM