Han lämnar Skellefteå dagen före premiären

Av: Nils-Petter Dufva

Publicerad:
Uppdaterad:

Oskar Sundqvist till Pittsburghs camp

Oskar Sundqvist.
Oskar Sundqvist.

SKELLEFTEÅ. Dagen före SHL-premiären mot Luleå.

Då lämnade Oskar Sundqvist, 20, Skellefteå för Pittsburgh Penguins camp.

– Vi har planerat för att han ska vara borta i premiären och några veckor till, säger tränaren Bert Robertsson.

I morgon inleds SHL-säsongen med ett norrderby mellan Luleå och Skellefteå. Men för Oskar Sundqvist blir det inget spel i premiären.

Skellefteåforwarden åkte till USA i morse för Pittsburgh Penguins camp.

– Det är Pittsburghs spelare, så de styr hans förehavanden just nu och de ville ha över honom på en camp. Vi har matchat lite andra formationer än om han skulle ha varit på plats. På något vis ser vi inget problem i det. Någon annan får helt enkelt ta hans plats och göra bra ifrån sig där, säger Skellefteås tränare Bert Robertsson efter dagens träning.

”Beror på Pittsburgh”

Tanken är att Sundqvist ska åka tillbaka till Skellefteå efter campen, men hur länge han blir kvar i Pittsburgh är oklart.

– Det beror alldeles på vad Pittsburgh bestämmer, hur länge de vill ha honom kvar honom på deras camp. De kan lika gärna skickar hem honom efter en vecka som efter tre veckor. Det är där vi är.

Förutom Sundqvist saknar Skellefteå även två andra forwards i morgon: Knäskadade Mikko Lehtonen, 27, och Nick Sörensen, 19, som även han dras med en skada.

– Han har dragits med lite skavanker sedan han kom hit och det har vi under uppsyn. Han är inte spelklar just nu, men det är väl skönt för honom att träna ordentligt och se till att han är i bra form innan han kliver på, säger Bert Robertsson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN