Markus Näslund bedrövad efter beskedet: Lägger sordin på allt

HOCKEY

ÖRNSKÖLDSVIK

Det var kvällen då Markus Näslund skulle hyllas.

Kvällen då superduon skulle återförenas.

Det handlade bara om Foppas skadade vänsterhand.

- Det här lägger förstås sordin på allt, säger han. Nu då vi äntligen efter tolv år får chansen spela tillsammans igen i elitserien igen, säger Näslund.

Foto: godkänd Markus Näslund gjorde bra ifrån sig i sin debut med Modo.

Markus Näslunds första match i Kempehallen sedan 16 mars 1993 - kvartsfinal mot Malmö - slutade alltså i rena bedrövelsen. Annars pekade starten på succé då Näslund åkte skridskor hur snabbt och elegant som helst, sköt bra och framförallt visade sig ha ork till tusen. Han gjorde byten uppemot två minuter emellanåt. Visade att det han själv sa efter två träningar i laget - "jag är i fysisk kanonform" - verkligen stämde.

Men sedan han fått beskedet om Peter Forsbergs svåra skada var Näslund helt bedrövad.

- Det här lägger förstås sordin på allt, säger han.

Hur uppfattade du situationen då Peter Forsberg blev skadad?

- En ren olyckshändelse. Linköpingspelaren och Peter kolliderade och han måste ha fått handleden olyckligt i kläm, säger Näslund.

Coachen Kent Forsbergs och Peters pappa var märkbart tagen.

Kent: Sånt som händer

- Självklart bedrövligt. Men det här är sånt som händer i ishockeyn. Det hela var hur som helst en ren olyckshändelse, Peter och Johan Franzén krockade med varann. Men skadan som sådan var det sista vi behövde i det här läget. Men matchen som helhet visade att vi är på rätt väg, säger Kent.

Linköping tränas av Roger Melin, som också är förbundskapten för Tre Kronor i Sweden Hockey Games i februari. Peter Forsberg hade gett klartecken till den turneringen, som han såg fram emot.

- Klart det vore drömmen att ha fått ha med Foppa också i Tre Kronor i en turnering på hemmaplan, säger Roger Melin. Det här var olyckligt värre för svensk ishockey.

"Jag lider med Peter"

Adrian Aucoin, världsbacken från New York Islanders gjorde debut för Modo i går - och spelade strålande.

- Synd bara att vi förlorade i förlängningen, men framförallt synd med Peters skada, kommenterade Aucoin.

Vid ungefär samma tidpunkt under fjolårssäsongen fick Modo lagkaptenen Per Svartvadet svårt skadad. Han bröt foten på två ställen.

- Jag lider verkligen med Peter, säger Svartvadet.

Så har Foppa och Macke lirat tillsammans

Hasse Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM