Galna målet: ”Aldrig sett något liknande”

Taylor Hall var nattens NHL-kung.

Efteråt fick han dock mest svara på frågor om Sami Vatanens mirakulösa ”förarbete”.

– Jag trodde inte mina ögon, säger Hall.

Taylor Hall var nattens kung i NHL.

Den 27-årige New Jersey Devils-stjärnan svarade för fyra poäng i 5–2-segern mot Ottawa Senators, men efteråt har Hall endast fått prata om en enda sak:

”Förarbetet” till hans 4–1-mål.

För bara sekunder tidigare hade Ottawa-rookien Brady Tkachuk öppet mål bakom New Jersey-målvakten Keith Kinkaid. Men då dök Sami Vatanen upp och räddade mirakulöst på mållinjen. I stället vände spelet och Hall kunde sätta matchavgörande 4–1 i en kontring i stället för 3–2.

– Jag trodde inte mina ögon när jag såg att pucken inte gick in. Jag trodde att de skulle videogranska situationen och att det skulle bli mål, säger Hall efteråt enligt NHL.com.

Sami Vatanens otroliga räddning
Sami Vatanens otroliga räddning

”En bisarr sekvens”

Kommentatorerna utbrast i ett ”skämtar du med mig?” samtidigt som hela arenan kokade.

”Jag vet fortfarande inte om det går att klassa Vatanen-räddningen/Hall-målet som något annat än en Play of the Year-kanadidat. Det var overkligt åt bägge ändarna av isen”, skriver NHL-producenten Nick Forrester på Twitter.

Sami Vatanen själv säger att han inte gjort någon liknande räddning sedan han som femåring stod i mål.

– Jag hoppas att Keith (Kinkaid) bjuder mig på en öl efter det. Det kom i ren desperation. Det var bara tur. Jag blundade och kastade mig fram och lyckligtvis träffade pucken mig, säger Vatanen.

Och i motståndarlaget var man mer eller mindre chockade efter målet.

– En bisarr sekvens. Jag tror inte jag har sett något liknande förut, säger Ottawa-stjärnan Matt Duchene och får medhåll av sin tränare Guy Boucher:

– Det var ett mirakel till räddning. Om den går in är det 3–2, men i stället kontrar de åt andra hållet och tar en tremålsledning. Det var det matchavgörande spelet, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!