NHL

NHL-klubben sparkar tränaren

Av: 

Per Bjurman

Foto: Derik Hamilton / TT NYHETSBYRÅN

HOCKEY

NEW YORK. Nu är det bekräftat.

Philadelphia Flyers sparkar coachen Dave Hakstol.

Redan under helgen ryktades det intensivt om att Dave Hakstol skulle få sparken så fort Flyers återvände från den katastrofala bortaresa som avslutades med en livlös insats mot Vancouver i lördags – och just som måndagens träningspass skulle inledas i Vorhees kom beskedet:

Den 50-årige kanadensaren får ta sitt pick och pack och gå.

Vem som ersätter är ännu inte klart, men så sent som i söndags påstods att trefaldig Stanley Cup-mästaren Joel Quenneville – som själv avskedades av Chicago förra månaden – tackat ja till tjänsten som befälhavare på Broad Street. Det är dock inte bekräftat.

Tills vidare tjänstgör Scott Gordon, som fram tills nu basat över AHL-laget Lehigh Valley Phantoms, som interim-coach.

Underpreseterat

Flyers förväntades bli ett av topplagen i i år, men har underpresterat grovt och ligger för närvarande sist i den östra tabellen. Fiaskot har fått långtgående konsekvenser. Redan för några veckor sedan sparkades general managern Ron Hextall – och nu får han alltså sällskap ut genom bakdörren av coachen han anlitade för fyra år sedan.

Hakstol är femte NHL-coachen som får sparken den här säsongen efter John Stevens (LA), Joel Quenneville (Chicago), Mike Yeo (St. Louis) och Todd McLellan (Edmonton). Ifjol sparkades inte en enda.

Publisert:

LÄS VIDARE

NHL-svensken blir borta två månader

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Philadelphia Flyers