Modos smäll: Kan missa nio matcher

Stjärnan jagar OS-plats

Hon har varit en av SDHL:s bästa spelare.

Nu får Modo klara sig utan Sidney Morin i flera matcher.

– Det bara att konstatera att vi tvingas klara oss utan en av våra bästa backar under minst fyra matcher, säger klubbens sportchef Björn Edlund.

Hon ligger nia i SDHL:s poängliga med 32 poäng (10+22) på 21 matcher.

Och då är Sidney Morin back…

Amerikanskan har varit en av Modos – och hela ligans – bästa spelare den här säsongeb.

”Har förtjänat det”

Men nu kommer beskedet att hon lämnar Sverige för att försöka slå sig in i det amerikanska OS-laget.

– Hon har förtjänat den här möjligheten genom sitt spel under inledningen av säsongen där hon även visat upp fantastiska ledaregenskaper både på och utanför isen. Den första känslan när kontakt togs var enbart glädje och vi i MODO Hockey är stolta över att hennes arbete i föreningen har burit frukt, säger Modos sportchef Björn Edlund till klubbens hemsida.

Kan missa nio matcher

Sidney Morin ska spela fyra träningsmatcher med USA:s landslag i ett första skede. Slår hon sig in i OS-truppen kommer hon även att följa med på USA:s inför-läger. I så fall rör det sig om totalt nio matcher som Modo tvingas klara sig utan stjärnan.

– Som sportsligt ansvarig är det ett av de bästa kvittorna vi kan få som förening, men som tränare och med kortsiktigt fokus på SDHL är det bara att konstatera att vi tvingas klara oss utan en av våra bästa backar under minst fyra matcher, säger Björn Edlund.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!