NHL

Erik Karlsson sänkt av Anaheim-svenskarna

avPer Bjurman

BUFFALO. Nej, nattens premiär i San Jose blev inte vad Erik Karlsson hade hoppats på.

Det såg landsmännen Rickard Rakell och Jakob Silfverberg till.
Med tre poäng vardera orkestrerade de en gedigen Anaheim-seger i Sharktank.

–  Det var väl ingen vidare match, vi blev utspelade men var effektiva och vann och det känns ju ändå bra att få starta säsongen så, säger Rakell till Sportbladet efter 5-2-segern.

Grundseriepremiären i mellan Sharks och Ducks i Sharktank fick som väntat blågul prägel.

Men det var inte, som hemmafansen hade tänkt sig, Erik Karlsson – värvad från Ottawa under buller och bång i mitten av september – som stod för showen.

Det var gästerna Rickard Rakell och Jakob Silfverberg. ”Ricky” gjorde själv ett mål och spelade fram till två – och ”Jacke” svarade för tre assist.

Foto: Stan Szeto / TT

Därmed är det verkligen ingen överdrift att påstå att herrarna grundlade Anaheims lätt överraskande 5-2-seger.

– Det gick bra. Vi var effektiva och utnyttjade våra chanser och det känns såklart bra att få göra några poäng direkt, säger Rakell när vi når honom just som laget satt sig tillrätta på planet för hemresan till södra Kalifornien.

– Matchen i sig var väl egentligen inte så bra från lagets sida. Vi blev utspelade, men vi var som sagt effektiva när vi fick chanser och spelade bra i defensiven. Sedan var John Gibson lysande i målet, som vi vant oss vid genom åren. Och vi vann, så det känns ju ändå bra.

”Märktes när Erik var ute”

Det stjärnspäckade hemmalaget hade sina stunder, framförallt i powerplay, men det är tydligt att ”EK65” och de andra kanonerna inte riktigt lärt känna varandra på isen ännu.

– Ah, jag vet inte, fortsätter Rakell, man märkte ändå när Erik var där ute och gjorde sina grejor. Fast Sharks har ett väldigt speciellt spelsystem så det tar nog lite tid att vänja sig vid.

Foto: EZRA SHAW / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Erik är hyggligt nöjd själv också.

– Det var lite skakigt i början, puckarna hoppade hit och dit och jag tänkte lite för mycket. Men ju längre matchen led, desto mer bekväm kände jag mig och det gjorde nog alla andra också, säger han till Mercury News.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM