Viktor Arvidsson med drömmål

avPer Bjurman

BUFFALO. Det är milt uttryckt tidigt på säsongen ännu, men chansen finns att ett av de två mål Viktor Arvidsson gjorde när Nashville sänkte New York Islanders i natt kommer höra till kategorin ”säsongens snyggaste” också i vår.

– Jag fick backen att stå still och ja, det var skönt att se den gå in, säger ”Hackspetten från Kusmark” till Sportbladet om drömfinten som grundlade 4-3-segern i Brooklyn

Fajten i Barclays Center hade bara pågått i 3.42 när Viktor Arvidsson slog till.

Han fick pucken av Filip Forsberg och sköt på karaktäristiskt vis iväg längs vänsterkanten, tog sig in i Islanders-zonen och snurrade brallorna av backen Ryan Pulock med en fint mellan sina egna ben, tog sig elegant fram till kassen och tryckte in 1-0.

Magnifikt, faktiskt.

– Det var bra spelat av Filip längs sargen och sedan fick jag backen att stå still. Så jag kom förbi och ja, det var skönt att se den gå in, säger den 25-årige Kusmark-sonen när vi når honom efteråt.

– Det är överhuvudtaget skönt att göra mål tidigt på säsongen.

”Vi har börjat bra”

Därför passade han på att pricka in ytterligare ett i i slutet av andra perioden – och det var inget fel på det heller. ”Hackspetten” kom loss i kontring med Ryan Johansen, passade med honom ett par gånger – och dök slutligen upp i slottet i exakt rätt ögonblick och stänkte dit pucken.

Foto: Brad Penner / TT

– Det var en grym passning av Johansen, jag hittade en yta i slottet där jag bara försökte skjuta mot bortre hörnet, fortsätter han.

Även Mattias Ekholm klappade in ett mål, från vänstra tekningscirkeln i slutet av första perioden, och var alltså med om att säkra andra raka för heta Nashville.

– Jag tycker vi har börjat bra, säger ”Arvy”.

– Det finns fortfarande saker vi vill rätta till men det hårda jobbet har vi haft i båda matcherna och två vinster på ”roaden” direkt är helt klart en bra start.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM