Tuff smäll för Frölunda

HOCKEY

Två skador – och förlust

Andreas Karlsson skadad. Carl Klingberg likaså.

Sedan vann HV71 med 4–2.

Det var ingen trevlig söndag för Frölunda.

– Det är ju inte bra men det är vi som är kvar som ska göra det, säger tränare Kent Johansson om skadorna.

Redfan skadetyngda Frölunda åkte på två nya bakslag i dag. Redan efter 4.20 i kvällens match var det färdigspelat för Andreas Karlsson, 35. I en märklig närkamp med Andreas Falk blev Karlsson kvarliggande och fick senare kliva av med en ljumskskada.

Tio minuter senare kom nästa smäll.

Carl Klingberg åkte på en tuff tackling av HV71:s Nichlas Torp på mittplan och blev liggande. Först såg det ut som att han skulle kunna fortsätta spela, men senare fördes han till omklädningsrummet och det var färdigspelat. Därmed fick Frölunda fullfölja matchen på tre formationer.

Tre sen tidigare

– Det blir en mycket högre belastning på de tre enheterna som är kvar så det blir ju jobbigt, säger Kent Johansson till Canal Plus.

Frölunda hade sedan tidigare tre tuffa avbräck i skadade trion Christian Bäckman, Joel Lundqvist och Per-Johan Axelsson. Nu får alltså ytterligare två namn läggas på den listan.

Matchen då? HV71 fick revansch för Frölundas 4–3-seger i går.

– Jag är mest nöjd med att vi vann. I går hade vi ganska bra grepp men vi tappade och det kändes bittert. I dag lyckades vi och det var skönt, säger HV71:s lagkapten Johan Davidsson.

Det var en fartfylld match med chanser åt båda håll. Simon Önerud satte sitt första mål för säsongen redan efter två och en halv minut. Kamil Piros utökade innan vilan efter en spelmässigt jämn period.

"Bara att knyta näven och ladda om"

Frölunda reducerade i början på andra men HV71 gick upp till 4–1-ledning och vann till slut med 4–2 sedan Tomi Kallio reducerat.

– De var effektivare. Det var en ganska jämn match, vi skapar klara lägen vi också men de var effektivare än oss. Vi fick slita på tre formationer hela matchen och då har man inte riktigt skärpan i lägena som kommer, säger Johansson vars jobb inte blir enklare av de nytillkomna skadorna.

– Det är ju inte bra men det är vi som är kvar som ska göra det. Så det är bara att knyta näven och ladda om inför nästa match.

ARTIKELN HANDLAR OM