Attackerade skadad spelare på läktaren

HOCKEY

Fahlander: ”Han började käfta med mig”

Foto: Mikael Fahlander, till vänster, hamnade i bråk med Boforsspelaren Alexander Wiklund (t h) på läktarplats under fredagskvällen.

Tumultet på isen mellan Bofors och Örebro under fredagskvällen var inte nog, utan fortsatte på läktaren.

Örebros tidigare ordförande och sportchef och numera sponsor Mikael Fahlander gav sig på skadade Boforsspelaren Alexander Wiklund.

Efter Bofors 4-1-seger mot Örebro ska Alexander Wiklund ironiskt ha sagt ”det var tråkigt det här” till Mikael Fahlander som tände till.

Enligt Wiklund tog Fahlander tag i hakan och munnen på honom.

– Bråk och bråk... han började käfta med mig. Jag blev inte speciellt förvånad med tanke på att det var en Boforsspelare. Förresten så vet jag inte vem det var eftersom jag inte kände igen honom. Det kan inte ha varit någon bra spelare i alla fall, säger Fahlander till Karlskoga Tidning efter matchen.

”Slog han med kryckan”

Wiklund, som är knäskadad och missar resten av säsongen, hoppade på kryckor och försökte försvara sig.

– Eftersom jag har gips efter min knäskada som jag drabbades av i lördags och hoppar på kryckor kunde jag inte försvara mig. Jag slog till honom med kryckan och då svarade han med att knuffa mig i bröstet, säger Wiklund till nwt.se.

Över 100 minuter

De två separerades av andra personer på läktaren.

På isen var det lika hett. Det delades ut över 100 utvisningsminuter i säsongens tredje möte lagen emellan, och redan efter 11:36 av första perioden tände det till på allvar när Bofors Calle Berglund sänkte Örebros poängkung Conny Strömberg med en tackling, något som urartade i två slagsmål och dubbla matchstraff.

Domaren Mikael Lindqvist fick också blåsa av matchen sju sekunder från slutet och skickade av Örebro från isen med risk för att det skulle bli mer stök.

ARTIKELN HANDLAR OM