Publicerad:
Uppdaterad:

Spelar – tack vare postflyg

Av: Ha Ab

Publicerad:
Uppdaterad:

Karlsson med mot HV 71 – med hjälp av Challes plan

Stämplar in – för match Gabriel Karlsson kan spela i kväll tack vare en plats i postflygets plan efter matchen.

Här är Timråtränaren Charles Berglunds originella lösning som gör att Gabriel Karlsson kan spela den fjärde kvarts­finalen.

Den viktige centern får åka postflyg från Jönköping till Sundsvall direkt efter kvällens match.

I går kom oroande rapporter för alla med sympatier för Timrå. Förstecentern Gabriel Karlsson riskerade att missa den fjärde kvartsfinalen mot HV 71 på grund av familjeskäl. Karlssons sambo är gravid och nedkomsten är beräknad inom de närmsta dagarna.

”Jobbar på posten”

Timrå spelar match i Jönköping både onsdag och fredag, och att åka i väg på tre dagars roadtrip är långt ifrån optimalt för Karlsson.

Men nu har tränaren Charles Berglund hittat en minst sagt originell lösning på problemet.

– Syrran jobbar på posten och flygbolaget de anlitar hade ett plan som lämnar Jönköping efter midnatt och flyger direkt till Sundsvall. Jag ringde syrran och det gick att ordna så att ”Gabbe” kunde åka med, berättar Berglund.

– Helt otroligt vilket flyt att det går ett direktflyg mellan just Jönköping och Sundsvall vid den tiden.

En nyckelspelare

Förhoppningen är att Karlsson på fredag ska kunna flyga ner till Jönköping igen för att spela den femte kvartsfinalen. Direkt efter den matchen har Timrå chartrat ett plan som ska ta hela laget till Medelpad.

Gabriel Karlsson är en av Timrås absoluta nyckelspelare, och har under slutspelet styrt lagets bästa kedja. Tillsammans med Fredrik Hynning och Björn Svensson har Karlssons både producerat offensivt och spelat starkt defensivt mot HV:s fruktade förstakedja.

Daniel Corso finns redan på skadelistan och med även Karlsson borta hade Timrå tvingats spela kvällens viktiga match utan sina två bästa centrar.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN