VM-stjärnan stoppas från NHL-spel av gamla klubben

HOCKEY

"Ägs av dem tills jag dör"

KÖLN. Doldisen Jonas Andersson gjorde sex mål i VM. Supersuccé.

Nu kan NHL-drömmen stoppas på grund av att han finns med på en hemlig lista och NHL-klubbarna kan därmed inte ge honom några bud.

Jonas Andersson, 29, halkade in till VM på ett bananskal.

Förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson har aldrig sett Andersson spela, men tog ut honom ändå till VM.

Ett smart beslut.

I bronsmatchen gjorde han två mål och blev bäste svenske målskytt och en andraplats i hela VM:s målliga.

”Finns med på listan till jag dör”

Andersson har hela tiden sagt att han vill testa igen i NHL. Göra ett nytt försök efter fiaskot i början av 2000-talet då han inte fick någon rejäl chans i Nashvilles organisation.

Men nu kan Sportbladet avslöja att Jonas Andersson finns med på NHL:s ”the reserve list”, en icke offentlig lista som NHL har. Anledningen är att Nashville anser att de fortfarande äger rättigheten till Andersson, trots att det är sex år sedan han var i Nashvilles organisation.

– Jag vet att jag är på deras reservelist och ingen vet varför jag är där. Jag hoppas att det kan lösa sig. Att jag är med på den listan innebär att jag inte kan förhandla med någon annan än Nashville. Och jag finns visst med på den listan som Nashville-spelare tills jag dör, säger Andersson.

Andersson kan bara hoppas att Nashville gillat vad de sett under VM eller att de är bussiga och tar bort honom från ”the reserve list”.