NWHL

ALLA står bakom henne – nu ska Denna Laing stämma NHL

Av: 

Emelie Fredriksson

HOCKEY

Isens skick kan göra att Laing får stort skadestånd

Denna Laings tragiska förlamning fick hela den nordamerikanska damhockeyn att ställa sig bakom Boston Pride-spelaren.

I JVM har det svenska laget spelat med hennes initialer på hjälmarna.

Nu skriver New York Post att 24-åringen kommer att stämma NHL efter olyckan.

Det var på nyårsafton Boston Pride och Les Canadiennes – båda tillhörande nybildade ligan NWHL – drabbade samman i damhockeyns allra första Winter Classic på Gillette Stadium utanför Boston.

Men efterspelet blev inte vad alla hade hoppats.

I slutet av den första perioden snubblade Boston Prides nummer 14 på en klubba och for så illa in i sargen att hon förlamades.

Motståndare har gått samman

24-åriga Denna Laings tragiska öde har fått stora delar av den nordamerikanska hockeyn att gå samman. Flera damlag över kontinenten har skickat hälsningar genom att bilda formationer på isen i form av hennes namn och tröjnummer.

Sveriges U18-lag som är i Kanada och spelar JVM har haft klistermärken på sina hjälmar med hennes initialer "DL" och "strong".

– Ishockey handlar inte bara om att vinna matcher. Ikväll visar vi också vårt stöd för Denna Lainge, skrev ledaren Stefan af Bjur på Twitter inför kvartsfinalen mot Tjeckien häromdagen.

Ska stämma NHL

Nu skriver New York Post att spelaren och hennes familj kommer att stämma NHL för olyckan. Hon förväntas också stämma NWHL och NFL:s New England Patroits som äger arenan.

Enligt tidningen skrev spelarna på ett kontrakt innan match som innebar att de själva tar på sig ansvaret för eventuella olyckor och skador under matchen men att en förutsättning för att kontraktet ska gälla är att 'isen är i speldugligt skick'.

Innan matchen så kom rapporter om att några spelare inte var nöjda med isen. Boston Bruins back Dennis Seidenberg berättade till exempel för en reporter att isen var farlig och för mjuk i ena sarghörnan.

Sedan olyckan har Laing haft begränsad känsel i armarna och hon har fortfarande ingen känsel i benen. Det tog en vecka innan hon med tekniska hjälpmedel återfick talförmågan – något som fångades i en uppmärksammad video.

Varken NHL eller Laing eller hennes familj har hittills gjort något uttalande i frågan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NWHL

Ishockey