Luongo efter missen: ”Det här smärtar”

Flyers tog viktig seger – trots målvaktsdramatik

HOCKEY

NEW YORK. Philadelphia Flyers lade sig i vinnarspåret inför grundseriespurten med en tung 2-1-seger mot Colorado i Denver i natt – medan Florida sumpade chansen att närma sig strecket genom att förlora mot Toronto.

– Det här smärtar, säger Panthers-keepern Roberto Luongo efter 4-3-torsken i Air Canada Centre

Hotet om att de ska dras in i streckstriden på allvar har hängt över Philadelphia i flera veckor och blev riktigt akut efter den svidande övertidsförlusten mot Dallas igår.

Men i natt krigade de sig alltså till en 2-1-seger borta mot Colorado och den triumfen kan ha räddat säsongen, för plötsligt ligger de jämsides med Pittsburgh Penguins och har sju poäng ner till närmaste laget under strecket. Visserligen med några fler matcher spelade än rivalerna men ändå.

– Vi stod för en riktig kämpainsats. Det är inte lätt att spela två matcher på ett dygn, men alla gav verkligen allt, säger coachen Dave Hakstol.

Kallade in nödmålvakt

Enda problemet:

Michael Neuvirth, äntligen tillbaka efter långvarig skada, gick sönder igen på en gång och Petr Mrazek, som klubben inte tycks lita på längre, fick hoppa in.

Flyers vidtog då en extra säkerhetsåtgärd och förberedde en nödmålvakt, i 25-årige Nick Barnett, som man hade fått skriva ett endagskrontrakt med i värsta fall. Under tredje perioden fångade tv-kamerorna honom nervöst sitta och vänta i arenans katakomber – utan en matchtröja ens.

Mrazek gjorde dock sitt jobb med äran och stod för ett koppel riktigt avancerade räddningar när Avalanche tryckte på i slutet.

För hemmalaget kan uddamålsförlusten bli kännbar. De har precis ramlat ner under strecket i väst och nu är risken stor att främsta rivalerna Anaheim, St. Louis och LA Kings rycker ifrån dem. 

1 av 3

Foto: Frank Gunn / TT / NTB Scanpix

Det ovan nämnda ”närmaste laget under strecket” är Florida Panthers – och de hade en gyllene chans att haka på i racet i Toronto i natt.

Men de startade för krattigt och låg under med 3-0 redan efter en period. Sedan blev uppförsbacken för trög och de kom aldrig närmare än till 4-3.

Därmed har de fortfarande tre poäng upp till New Jersey på sista wild card-platsen i öst – och nu bara en match mindre spelad.

– Det här smärtar. Vi kan inte vara så passiva som vi var i första perioden, säger målvakten Roberto Luongo till klubbens hemsida.

– Men det är bara att bita ihop och försöka spela bättre mot Ottawa i morgon.

Lias Andersson har ett snitt på en poäng per match under sin  korta NHL-karriär!

Han följde nämligen upp målet i drömdebuten i förrgår med en assist när New York Rangers gästade Washington i natt.

Det blev dock förlust igen, den här gången med 3-2 efter övertidsavgörande av Evgeni Kuznetsov.

Henrik Lundqvist var tillbaka i Rangers-kassen efter en lättare skada, stod tidvis för rena rama storspelet och stoppade 30 skott.

– Väldigt frustrerande att förlora den här matchen. Vi jobbade så hårt och ändå blir det så här...vi gav helt i onödan bort för enkla lägen på slutet, säger han.

Andre Burakovsky gjorde ett av Capitals mål och Nicklas Bäckström svarade för två assist.

Vegas Golden Knights, som blev helt klara för playoff i måndags, förlorade nattens hemmamatch mot Arizona med 3-2 och William Karlsson gjorde inga nya mål.

Däremot noterades han för en assist och därmed har sensationen från Märsta sprängt 70-poängsvallen också.

Oliver Ekman-Larsson assisterade till ett av Coyotes-målen.

NHL-svenskarna som tjänar bäst 00:29

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM