NHL

Alexander Nylander gjorde sitt första NHL-mål

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

EDMONTON. Nylander gjorde mål i natt.

Nej, inte William.
Det var lillbrorsan Alexander som stod för första NHL-baljan när Buffalo gästade Tampa.

Det hjälpte dock inte, Lightning vann – efter viss möda – med 7-4 och kan därmed säkra segern i östra konferensen i sista omgången kommande natt.

– Ja, vi har allt i egna händer och det betyder oerhört mycket för oss, säger Victor Hedman, som själv satte sitt sjuttonde mål och gick upp på delad förstaplats i backarnas målliga, till Sportbladet.

Att en svensk med efternamnet Nylander radar upp mål och assist i NHL har vant oss vid det här laget.

Men han brukar som sagt heta William och ha shower när Toronto spelar.

I Amalie Arena i natt var det alltså lillebrodern Alexanders tur - med Buffalo.

Foto: Kim Klement

Han hämtades upp från Sabres farmarlag för bara några dagar sedan och tackade genom att redan sex och en halv minut in i den andra matchen styra in ett skott från Brendan Guhle – med suverän precision.

– Det har jag drömt om sedan jag var liten, så det var ett surrealistiskt ögonblick, säger 20-åringen som redan ifjol spelade fyra NHL-matcher men då fick nöja sig med en assist.

Räckte inte för seger

Den fina struten räckte dock inte till några poäng. Tampa hade förvisso vissa besvär med jumbon och tappade en 4-2-ledning i tredje perioden men kom tillbaka och vann till slut med 7-4.

– Vi slappnade av för mycket efter 4-2-målet och det straffar sig alltid, för det finns verkligen inga dåliga lag i NHL. Buffalo har gott om talang i sin trupp, Ryan O’ Reilly ser jag till exempel som en av ligans mest underskattade spelare, och ger man dem utrymme smäller det direkt, säger Victor Heman när vi når honom efteråt.

– Men det var skönt att se att vi kunde skärpa till oss och fixa det ändå.

”Betyder oerhört mycket”

Ja, för det innebär att Bolts kan säkra förstaplatsen i östra konferensen – och Atlantic-divisionen – kommande natt. Slår de Carolina, borta, spelar det ingen roll vad huvudrivalen Boston gör i sina två återstående matcher.

– Precis, vi har det i egna händer och det betyder faktiskt oerhört mycket för oss, fortsätter ”Vigge”.

– Vi försöker i och för sig inte se för långt framåt, men självfallet vill vi ha hemmaplansfördel i slutspelet så länge det går och vårt mål är ju att ta oss hela vägen.

Den 27-årige Norris Trophy-favoriten från Ö-vik satte själv sitt sjuttonde mål för säsongen i tom kasse i natt – ända nerifrån eget sarghörn.

Det betyder att han slagit personligt rekord och går upp jämsides med Calgarys Dougie Hamilton i toppen av backarnas målliga. 

– Ja, så det kan bli när man har tur, skrockar han.

– Nä, det har känts bra på slutet och som jag ju alltid säger: Det är roligt att vara med och bidra.

Resultatservice
Publisert:

LÄS VIDARE

Buffalo sist i NHL – kan få Dahlin

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Alexander Nylander

Buffalo Sabres