Anaheim får finsk superduo

HOCKEY

Koivu och Selänne återförenas i Anaheim

Anaheim får en finländsk superduo nästa säsong.

I dag blev det klart att Saku Koivu återförenas med Teemu Selänne i Anaheim Ducks.

– Jag ser fram emot att få spela med Teemu Selänne under en hel säsong, säger Koivu.

Att det inte skulle bli någon fortsättning i Montreal Canadiens för Saku Koivu har varit klart sedan klubben värvade stjärnor som Scott Gomez, Brian Gionta och Mike Cammalleri.

Sedan dess har det mest snackats om att Koivu, 34, skulle skriva på för Minnesota Wild och spela med sin yngre bror Mikko.

Skrivit ettårskontrakt

Nu väljer dock Saku Koivu att i stället återförenas med landslagskollegan Teemu Selänne.

Enligt kanadensiska RDS har Koivu skrivit på ett ettårskontrakt värt 3,25 miljoner dollar.

– Saku Koivus karaktär och ledaregenskaper är odiskutabla. Han är en skicklig playmaker och vi är väldigt glada över att ha honom i vårt lag, säger Anaheims general manager Bob Murray i ett pressmeddelande.

”En otrolig grej”

För Teemu Selänne är värvningen en dröm som blivit verklighet. Selänne kommenterade en möjlig återförening den 1 juli, samma dag som Koivus kontrakt med Montreal gick ut.

– Jag har faktiskt pratat med Saku om det (en återförening i Anaheim). Det vore en helt otrolig grej. Med tanke på OS-turneringen vore det fantastisk träning för oss, sa Selänne till YLE.

Saku Koivu spelade i Montreal Canadiens under 13 säsonger. Han var lagkapten under nio av de säsongerna, bara legendaren Jean Beliveau har varit kapten under en längre period (tio år).

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL