Hockey

”Du har fel, Wikegård”

Av: 

Ha Ab

HOCKEY

Tränarna till motattack: ”Kan ärligt säga att det inte är något problem”

FÅR STÖD Bengt-Åke Gustafsson anklagades för att ha dålig kontakt med elitserieklubbarna. Men tränarna själva håller inte med och menar att de ofta pratar med förbundskaptenen.
FÅR STÖD Bengt-Åke Gustafsson anklagades för att ha dålig kontakt med elitserieklubbarna. Men tränarna själva håller inte med och menar att de ofta pratar med förbundskaptenen.

Sågad av Niklas Wikegård.

Men landets elittränare står bakom Bengt-Åke Gustafsson.

– Jag känner inte alls igen bilden att han skulle ha dålig kontakt med tränare och spelare, säger Modos Harri Rindell.

IFRÅGASATT Niklas Wikegård gick till attack mot Bengt-Åke Gustafsson. Men elit-serietränarna känner inte igen sig och står enade bakom förbundskaptenen.

Foto: FOTO: PETER WIXTRÖM

SVT:s hockeyexpert Niklas Wikegård har kritiserat Bengt-Åke Gustafsson under hela säsongen.

Bland annat för att kontakten med landets elitserietränare är alldeles för dålig.

Sportbladet har varit i kontakt med tränare i åtta av de tolv elitserieklubbarna. Samtliga har fått möjlighet att uttala sig anonymt, men valt att öppet framföra sina åsikter om kontakten med Tre Kronors förbundskapten.

Resultatet är ett massivt stöd för Bengt-Åke Gustafsson.

”Dyker upp överallt”

– Jag kan ärligt säga att det inte är något problem. Han dyker ju upp lite överallt, både i Karlstad och på andra arenor. Är det något jag har synpunkter på har jag alla möjligheter att framföra dem, säger Färjestads Per-Erik Johnsson.

Linköpings Slavomir Lener uttryckte tidigare under säsongen kritik mot att Gustafsson tog ut förre LHC-backen Johan Fransson till Channel One Cup utan att först ha rådgjort med Lener.

Men inte heller Lener tycker på en direkt fråga att kontakten är bristfällig:

– Jag har känt Bengt-Åke länge och vi pratar regelbundet. Det jag verkligen gillar är att han är ute och ser många matcher. Så var det när jag var i Luleå och så är det nu när jag tränar Linköping. Han är inte bara i Stockholm och Göteborg.

Borde missionera

Niklas Wikegård tycker också att förbundskaptenens roll är att vara ute i landet och missionera svensk ishockey.

Något elittränarna är tveksamma till:

– Visst är det bra om Bengt-Åke hann med det. Men det är väl i första hand Tommy Boustedt (utvecklingsansvarig vid Ishockeyförbundet) och hockeykonsulenternas jobb, inte förbundskaptens, säger Djurgårdens Tomas Montén.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!