En toppkedja – 765 poäng

HOCKEY

Frölundas superline bakom segern mot Linköping

Foto: Jonas Johnson och Tomi Kallio jublar efter att ha gjort ett av många mål. Tillsammans med kedjekamraten har de gjort 765 poäng i Frölundas dress.

GÖTEBORG

De har gjort 765 poäng tillsammans.

I går avgjorde Frölundas förstakedja toppmötet mot Linköping och nu leder Frölunda elitserien.

- Vi har hela tiden en hunger att vilja bli bättre, förklarar Jonas Johnson.

Ända sedan Tomi Kallio kom till Frölunda inför slutspelet 2003 har trion varit oskiljaktiga sånär som på någon match. Och de blir inte sämre med åren.

- Jag tycker att vi utvecklas och blir bättre och bättre, säger Tomi Kallio.

Snabbare

Som i år är snabbare och starkare än tidigare. Han tar det obekväma jobbet på ett sätt som han inte gjort tidigare år, omedvetet eller medvetet. Kombinationen hårdjobbare och sniper har gett resultat och Kallio snittar bättre än tidigare år.

- Det har bara blivit så. Jag känner att jag måste jobba minst lika hårt som Niklas och Jonas för att vara nöjd med mig själv, säger Kallio.

Igår såg de till att Frölunda ryckte i början av andra. Efter en underbar kontring kunde Niklas Andersson ge Jonas Johnson öppet mål redan efter 49 sekunder.

- Jättesnyggt faktiskt. Vi har gjort rätt många mål men detta måste vara bland de snyggaste, säger Kallio och ler.

LCH:s första förlust

Senare under perioden hittade de varandra igen. Den här gången var det Niklas som fick styra in pucken när Ronnie Sundin stod och skymde i power play.

Och obesegrade Linköping fick sin första förlust. Målvakten Fredrik Norrena var allt annat än nöjd med sitt lags insats i hans gamla hemmaarena.

- Vi kan ju inte komma till Scandinavium och tro att vi ska föra matchen som vi gjorde idag, säger Norrena.

Elitserien

Martin Strömberg, Thomas Tynander

ARTIKELN HANDLAR OM