Kvallag – och det märktes...

HOCKEY

SSK segrade i segt bottenmöte

LEKSAND

Jumbomötet mellan Leksand och Södertälje blev precis så dåligt som tabellen visar.

Publiken fick se lågt tempo, felpass i massor, ingen energi.

– Bara att beklaga, men jag är glad att vi vann, säger SSK-tränaren Ulf Taavola efter 2–0.

På förhand försökte matchen haussas upp med att vinnaren skulle få ett litet övertag inför kvalserien.

För även om SSK fortfarande har en teoretisk chans att klara sig undan, så är det få – inte ens spelarna – som räknar med annat än kval?

– Visst fanns det en del prestige, men det är alltid viktigt att få vinna. Det ger självförtroende och det blir framför allt lättare att träna nu när vi ska köra hårt under uppehållet, säger Taavola.

Curre: En stor besvikelse

Det var två trötta och slitna lag som gled ut till match. Målvakterna Tomas Duba (i Leksand) och Rastislav Stana (i Södertälje) var de enda som höjde sig över mängden, men å andra sidan var avsluten bleka.

– Powerplay blev avgörande. Att vi kunde göra två mål en man mer är också något positivt att ta med in i uppehållet, säger Taavola.

Curre Lundmark, Leksandstränaren, var allt annat än nöjd:

– Det här var en stor besvikelse. Även om många spelare har fått slita hårt den senaste tiden, med tanke på många skador, så kräver jag ändå mycket mer hjärta. Killarna måste visa mycket bättre takter än så här.

Slut för alltid för Lotvonen?

Finns någon ljusning på skadefronten?

– Niklas Persson, Jimmie Ericsson och Peter Ullman är förhoppningsvis tillbaka efter uppehållet. Kanske Oscar Steen och också någon till.

Viktige backen Kimmo Lotvonen??

– Vill det sig illa så har han spelat färdigt för säsongen. Han kommer till Leksand under tisdagen, och ska genomgå hjärttester. Men enligt läkarutlåtanden ser det mörkt ut, suckar Curre Lundmark.

Pelle Marklund([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM