Steen räddade poäng åt Leksand

HOCKEY

Krislaget hämtade upp 2–4 mot SSK i slutperioden

Poäng för andra matchen i rad för Leksand. Laget hämtade upp underläge med två mål i sista perioden hemma mot Södertälje. Matchen slutade 4–4.

– Skönt att ta poäng trots att vi inte spelade bra, sade Oscar Steen som slog in Leksands poänggivande kvittering.

Foto: Kämpade sig tillbaka. Leksand låg under med 2–4 mot Södertälje, men krigade sig tillbaka och vann en poäng i 4–4-mötet.

För första gången denna säsong kom Leksand till spel med seger i senaste matchen. Men det märktes inte i form av fyllt självförtroende och tro på egna spelet, det såg både avvaktande och lite ängsligt ut i första perioden. Inte heller Södertälje-spelarna bjöd upp i första perioden som var ett sömnpiller.

– Det var inte samma fart som senast, sade Steen. Varför vet jag inte riktigt. Vi kanske är lite trötta.

Först sedan lagen bjudit varandra på varsitt mål i andra perioden tog matchen fart och ökade i underhållningsvärde – med Södertälje som det bättre laget. Gästerna kopplade också grepp via Miroslav Zalesaks 3–1-mål. Leksand reducerade och fick visst hopp inför sista perioden men när Johan Backlund släppte in ett löst skott från Henrik Petré i början av sista perioden verkade uppförsbacken lång för Leksand.

Kämpade på

– Visst kändes det lite tungt efter det målet, men vi sa till varandra att det bara var att kämpa vidare, sade Steen.

Spela på resultatet visade sig inte vara Södertäljes starka sida. Laget drog sig tillbaka och drog också på sig många utvisningar.

Leksand vann skotten i sista perioden med 19–4 och lyckades också göra två mål, ett av dessa i spel fem mot fyra.

Oscar Steens kvittering var inte matchens snyggaste mål, men han visade den vilja som krävs när han forcerade in pucken från nära håll.

Studsar rätt

– Ibland behöver man lite tur, att pucken studsar rätt. Det känns lite som den börjat studsa vår väg nu och då behövs det inte så mycket för att det ska bli mål. Det finns matcher när vi spelat mycket bättre än vi gjorde idag och förlorat, sammanfattade Steen som också hade en bra chans att avgöra i förlängningen.

För Leksand är fyra gjorda mål i samma match rekord för säsongen, och Södertälje hade inte gjort så många sedan i andra omgången mot Djurgården. Men trots poängen ramlade Södertälje ner på näst sista plats i tabellen och har bara Leksand efter sig.

Södertälje har en poäng upp till Djurgården över strecket medan Leksand har sju.

Linköping–Brynäs 3–0

LHC tog sin nionde seger för säsongen via 3–0 hemma mot Brynäs.

Martin Samuelsson ordnade 1–0 efter 15.00 av den första perioden, och säkrade segern definitivt i mittronden när Thomas Johansson (2–0) och Sami Torkki (3–0) fortsatte målproducerandet.

Sune Karlsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM