NHL

Lindblom hjälte – efter två minuter

avPer Bjurman

NEW YORK. Oskar Lindblom gjorde mål på New York Rangers efter en minut och 40 sekunder i natt – och blev matchhjälte på kuppen.

Philadelphia vann den något torftiga matchen med 1-0.

– Det trodde jag inte, med tanke på hur många lägen både vi och Rangers hade borde det väl egentligen blivit fler mål. Men det känns såklart kul, jag tar det, säger den 22-årige gästriken till Sportbladet

Flyers kom förvisso tillbaka från den långa ledigheten redan igår, men för Rangers var nattens duell på Garden första skiftet på jobbet på tio dygn – och ringrosten gnisslade betänkligt i de flesta sekvenser.

Hastigheten var låg, felpassningarna många – och mycket lite hände.  

Redan 1.40 in i första perioden tryckte Oskar Lindblom i och för sig in 1-0 mål på Alexandar Georgiev (Henrik Lundqvist vilade efter All Star-äventyret) – men det blev faktiskt matchens enda mål.

Kort sagt:

Den före detta skyttekungen från SHL tillskansade sig rollen som matchhjälte efter mindre än två minuter.

”Bara att pumpa på”

– Jag minns knappt hur det gick till. Men det var en sörja där inne och jag snappade upp en puck. Deras målvakt låg ner i samma sekvens så det var ganska lätt att peta in den. Det är såna mål jag brukar göra och jag tar det alla dagar i veckan, säger Oskar när vi träffar honom efteråt.

– Att det skulle bli matchavgörande trodde jag förstås inte och med tanke på hur många lägen både vi och Rangers hade borde det väl egentligen blivit åtminstone något mål till. Men vår målvakt, Anthony Stolarz, spelade otroligt bra. Det var skillnaden.

Segern var var Flyers femte raka och det vittnar ju om en rejäl uppryckning efter den tunga hösten, men tyvärr är avståndet upp till slutspelsstrecket fortfarande snudd på omöjligt långt.

Unge herr Lindblom – som tillbringade lagets så kallade bye-wek och det All Star-uppehåll som följde på Bahamas med blågula lagkamraterna Robert Hägg och Christian Folin – nickar instämmande.

– Det är en bit upp, vi har ju haft svårt att få ut potentialen i laget tidigare, men vi sa direkt nu efteråt att vi inte ska tänka på något annat än nästa match. Det är bara att pumpa på och försöka vinna så mycket som möjligt och förhoppningsvis kan vi haka på i racet ändå.

Rasmus Dahlin och hans Buffalo Sabres återvände i tjänstgöring i storartad stil under natten.
De slog Columbus med 5-4, på bortaplan, och Rasmus spelade fram till två mål.

Det var sjätte gången under rookie-säsongen han bokförts för fler än en poäng i en och samma match och det finns det bara två backar i hela NHL-historien som klarat av innan sin 19-årsdag tidigare – Bobby Orr och Rasmus nuvarande coach Phil Housley.

Med segern såg Sabres också till att streckstriden i öst tajtas till ordentligt. De är nu bara två poäng efter Pittsburgh på sista wild card-platsen.

I Boston gjorde Patrice Bergeron två mål på Winnipeg och David Pastrnak ett, men trots att den omsusade förstakedjan var i sådant slag blev det bara en poäng för Bruins. Ställningen var 3-3 vid full tid och sedan vann Jets på straffar.

ARTIKELN HANDLAR OM