Leksand tog åttonde raka segern

Arkivbild.
Arkivbild.

Alla sviter har sitt slut.

Men Leksands lever fortfarande.

Borta mot Karlskrona kom åttonde raka segern.

– Vi har en grymt skön lagkänsla just nu, säger Leksands Marcus Karlberg till Sportbladet.

Med knappa kvarten kvar i Karlskrona var det darr på Leksand-ribban. 1-1 i NKT-Arena och den sju matcher långa segerraden var hotad.

Men Leksand skulle lösa ännu en vinst. De blåvita gästerna fick straff, Thomas Valkvae-Olsen höll sig kall och Karlskrona-keepern Robin Johansson såg perplex ut när Leksand gjorde 1-2.

26 sekunder senare utökades ledningen av David Rundqvist som därefter även gjorde 1–4.

Karlskrona kunde visserligen reducera med drygt tre minuter kvar, men i öppen kasse kunde Oskar Lang fastställa slutresultatet till 2–5, och Leksands åttonde raka seger var ett faktum.

”Som en familj”

19-årige Marcus Karlberg, som gjorde sitt andra mål för säsongen när han gav Leksand ledningen i första perioden, var naturligtvis positiv efter slutsignalen.

– Känslan är väldigt bra. Alla jobbar för alla, som en familj, och vi har en grymt skön lagkänsla just nu, säger målskytten till Sportbladet.

Hur ser du på lagprestationen i dag?

– Vi kommer ut hårt och gör det jobbigt för deras backar. Sen är vi lite segare i andra, men det väcker oss inför tredje och där är vi grymt stabila. Sett till hela matchen är vi värda tre poäng.

Topplagen tappade

Noterbart är att övriga topplag tappade poäng under onsdagskvällen. Serieledaren AIK förlorade borta mot Tingsryd, tvåan Oskarshamn föll efter straffar mot jumbon Vita Hästen och trean Karlskoga blev utan poäng mot Almtuna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!