Han tar över Timrå

HOCKEY

”Intressant att vara med i klubbens omstart”

Foto: Doldisen Rolf Nilsson, 55, tar över Timrå IK.

Efter misslyckandet och degraderingen i fjol.

Doldisen Rolf Nilsson, 55, är tränaren som ska föra Timrå tillbaka till elitserien.

– Det känns kul och inspirerande att få träna en så anrik klubb, säger han till klubbens hemsida.

Efter konkurshotet har Timrå tagit sig upp på fötter och påbörjat lagbygget inför nästa säsong. En viktig pusselbit presenterades i dag.

Tingsryds Rolf Nilsson tar över huvudansvaret efter Tomas Montén, 35. Han kommer att backas upp av Anders Karlsson, 44, som gör sin tredje säsong som assisterande tränare.

– Han är en rutinerad och stabil tränare som kommer att passa bra ihop med "Ante" Karlsson vid sin sida. Timrå IK tror också stenhårt på "Ante" som en huvudtränare i framtiden och denna kombination blir perfekt för hans utveckling, säger klubbdirektören Lars Nolander till lagets hemsida.

”Intressant omstart”

Nilsson inledde sin tränarkarriär 1998 och har bland annat jobbat i Norge, Danmark och Italien. Förra säsongen tränade han Tingsryd tillsammans med sin bror Petter Nilsson.

– Det känns kul och inspirerande att få träna en så anrik klubb som Timrå IK. Det är samtidigt intressant att vara med i den omstart som klubben gör i hockeyallsvenskan med många unga lovande spelare blandat med några rutinerade rävar, säger han.

Arbetet med spelartruppen pågår för fullt och klubben meddelar att man letar efter två målvakter, en back och en eller två forwards.

ARTIKELN HANDLAR OM

Timrå IK