Rönnmark bäste domaren – igen

HOCKEY

Men han dömer inte i den första SM-finalen

Spelarna i elitserien har sagt sitt.

Ulf Rönnmark, 45, har röstats fram som elitseriens bästa domare och tilldelas Guldpipan för tredje året i rad.

Men i dagens första SM-final finns han inte på isen.

Foto: Ulf Rönnmark.

Guldpipan är ett pris som ges till säsongens bäste domare i elitserien. Utmärkelsen är framröstad av seriens samtliga spelare via spelarorganisationen Sico och har delats ut årligen sedan säsongen 1981/1982. Priset har mycket hög status i domarkåren eftersom det är elitseriespelarna själva som utser segraren.

– Omgivningens uppfattning om vad som gör att en domare upplevs som bra tenderar allt som oftast ha en tydlig subjektiv utgångspunkt. Men då spelarna i Elitserien som kollektiv varje år fastställer vinnaren av Guldpipan känner man som framröstad vinnare givetvis en enorm stolthet och glädje, säger Ulf Rönnmark i ett pressmeddelande.

– Det gäller det dock att behålla bägge ”skridskorna på isen”. En enskild domare ingår först och främst i ett team av fyra på isen och är enligt mitt förmenande aldrig bättre än sin senast genomförda match.

I dagens första SM-final finns dock inte Ulf Rönnmark på isen, mer än när han hämtade priset före nedsläpp. Sören Persson och Mikael Nord dömer Skellefteå–Luleå.

ARTIKELN HANDLAR OM