Persson hjälte i hett ”New York-derby”

avPer Bjurman

Per Bjurman med det hetaste från nattens säsongspremiär i AHL

Foto: Bridgeport Sound Tigers
Davd Ullströms kedja med John Persson och Johan Sundström var framgångsrik i AHL-premiären.

CINCINNATI. John Persson var en av hjältarna när Bridgeport Sound Tigers vann ett hett ”New York-derby” mot Connecticut Whale under nattens AHL-premiär.

NHL ligger som bekant nere på grund av lockout, men hockey spelas det ändå i Nordamerika.

I natt var det till exempel säsongspremiär i största farmarligan AHL – med flera unga superstars från tillfälligt (?) nersläckta NHL på isen.

Hetast var mötet mellan Bridgeport och Connecticut. Det är New York Islanders respektive New York Rangers farmarlag och precis som när moderklubbarnas möts är det alltid heta känslor i det semiderbyt – bara ännu mer.

Så också i natt.

Mora-junior avgjorde

Ungtupparna ville i vanlig ordning visa att de är beredda att försvara organisationens ära – framförallt, får man anta, för general managers i NHL – och rena vilda västern utbröt...

Hockeymässigt blev det en egenartad match. Connecticut hade ledningen med 2-0 efter första perioden. Sedan gjorde Bridgeport sex raka – och för att av de avgörande stod John Persson, 20-åringen som i junioråldern spelade för Mora.

Whale replikerade med ytterligare två mål i slutperioden – varav ett orkestrerat av Rangers stora framtidshopp Chris Kreider, men då var det försent.

Förutom John Persson hade Sound Tigers också David Ullström och Johan Sundström på isen, medan målvakten Anders ”King Kong” Nilsson vaktade båsdörren.

Kvällen började bra för Detroits ”lillebröder” i Grand Rapids mot Milwaukee – och särskilt då Joakim Andersson, som alldeles i inledningen gjorde AHL-säsongens första mål, på assist av Gustav Nyquist.

Det hann bli 2-0 i andra perioden också, men sedan kom gästerna från Wisconsin tillbaka och vände till 3-2. Mattias Ekholm stod för assist till ett av målen.

Assist av Pääjärvi

För stjärnspäckade Oklahoma City Barons blev premiärkvällen en besvikelse.

De har ju snudd på halva Edmonton Oilers trupp i laguppställningen – inklusive såväl svenskarna Magnus Pääjärvi och Anton Lander som Ryan Nugent-Hopkins och Jordan Eberle – men lyckades ändå få stryk med 2-1 mot anonyma Lake Erie Monsters.

Pääjärvi kan dock trösta sig med att han noterades för assist på lagets enda mål.

Sebastian Stålberg gjorde mål för Worcester Sharks – San Joses AHL-lag – men det hjälpte inte. Anaheim-affilerade Norfolk Admirals, med Hampus Lindholm på isen, vann med 4-2.

ARTIKELN HANDLAR OM

AHL