Elitserien byter namn – till SHL

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Högstaligan förnyas igen: Swedish Hockey League

Försvarar titel – med nytt namn Skellefteå vann både SM-guldet och grundserien förra året. Gör de om bedriften i år blir det inte elitseriens grundserie de vinner – utan SHL, Swedish Hockey Leagues.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX
Försvarar titel – med nytt namn Skellefteå vann både SM-guldet och grundserien förra året. Gör de om bedriften i år blir det inte elitseriens grundserie de vinner – utan SHL, Swedish Hockey Leagues.

NHL, KHL och nu – SHL.

Enligt uppgifter till Sportbladet byter elitserien byter namn till Swedish Hockey League.

– Vi tittar igenom och analyserar olika delar i vår verksamhet, säger Hockeyligans vd Jörgen Lindgren.

Hockeyligan fortsätter sina försök att förnya svensk elithockey. Redan i onsdags kunde Sportbladet avslöja att man klubbat igenom en ny typ av slutspelsformat där lag sju till tio möts i ett playoff till slutspelet och där valproceduren försvinner inför kvartsfinalspelet.

Vill särskilja sig

Nu kommer nästa steg i förnyelseprocessen. Enligt uppgifter till Sportbladet kommer elitserien från och med nästa år heta SHL, Swedish Hockey League. Målet ska vara att dels särskilja sig från de många övriga elitserier som finns i svensk idrott men också ett sätt att internationalisera den svenska högstaligan.

För att göra en namnändring så måste Hockeyligan och ishockeyförbundet vara överens.

– Enligt tävlingsbestämmelserna ska det godkännas mellan SIF och Hockeyligan. Ingen får fatta ett sådant beslut ensidigt, säger förbundets generalsekreterare Mikael Peterson.

Han vill dock inte kommentera om en sådan förfrågan måste behandlas formellt eller inte.

Enligt uppgifter till Sportbladet har dock redan förbundet mottagit en sådan informell förfrågan och ett beslut i frågan är redan taget. Beslutet väntas sedan offentliggöras i början på nästa vecka.

Vill inte berätta

Hockeyligans, vd, Jörgen Lindgren vill inte kommentera Sportbladets uppgifter:

– Vi tittar igenom och analyserar olika delar i vår verksamhet, vilket vi inte gjort någon hemlighet av. Vi kommer löpande informera om de olika åtgärder vi gör. I dag har vi inget att berätta om ett eventuellt namnbyte utan ett första steg var informationen som gick ut i går kring utvecklingen av slutspelet, hälsar han i ett sms.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN