Bibic försvarsstal

Av: Malin Wahlberg, Fredrik Falk

Publicerad:
Uppdaterad:

”Min avsikt var aldrig att ens vidröra domaren”

Alen Bibic tog strypgrepp på domaren och är anmäld till disciplinnämnden.

Nu försvarar sig Leksands tuffing.

”Min avsikt är aldrig att skada eller ens vidröra domaren”, skriver han i ett mejl till Sportbladet.

Foto: PIC-AGENCY

Nyckelspelaren Kevin Kapstad och tuffingen Alen Bibic riskerar att missa inledningen av kvalserien. Leksandspelarna har blivit anmälda till disciplinnämnden efter matchen mot BIK Karlskoga i torsdags. Kapstad skallade Carl Berglund och Bibic fick matchstraff efter att ha tagit stryptag på domaren.

Nu försvarar sig Leksands tuffing.

”Ber om ursäkt”

”Som man kan se på videoklippet är mitt fokus hela tiden på Boforsspelaren Daniel Wessner.

Min blick är aldrig riktad mot domaren och i ett försök att få ett avstånd mellan mig och domaren råkar jag komma åt domarens hals med min hand. Min avsikt är aldrig att skada eller ens vidröra domaren, som sagt är min blick riktad mot Wessner.

Direkt jag känner att min hand tar på domarens hals avlägsnar jag den. Jag tar heller inget grepp och trycker till. Endast en olycka i min iver att få ut ett avstånd och diskutera med Wessner.

Jag ber om ursäkt om domaren tagit illa vid sig av detta. Men som videoklippet tydligt visar är mitt fokus aldrig riktat mot domaren. Något uppsåt att skada eller ens vidröra domaren fanns aldrig.”, skriver Bibic i ett mejl till Sportbladet.

Bibic och Kapstad spelar troligtvis den sista matchen i hockeyallsvenskan mot Malmö. Eventuella avstängningar kommer först efter att disciplinnämnden sammanträtt på måndag.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN