NHL-lediga stoppas från matchspel

HOCKEY

Stjärnorna får inte skadas

Här leker Stockholms NHL-stjärnor på Hovet.

De ville spela träningsmatcher – men det tillåter inte NHL.

– Det är sån jäkla byråkrati, säger Anders ”Pudding” Weiderstål till Sportbladet.

Foto: rinkrostiga Sommarlediga NHL-proffs, bland andra Niklas Kronwall, samlades på Johannshov för att komma igång.

I går var det träning på Johanneshovs isstadion för de NHL-spelare som är baserade i Stockholm. Niklas Kronwall, Mattias Norström, Christian Huselius och Daniel Tjärnqvist gled omkring på isen och undvek i mesta möjliga mån att utsätta varandra för kroppskontakt.

Ska komma igång

– Det är så det ska vara, vi är här för att få igång hjärtat och ljumskarna. Jag är helt säker på att ingen vill komma till campen om tre veckor och berätta att man har fått en smäll på knät när man lekte hemma i Sverige, säger Mattias Norström.

Tidigare år har stjärnorna spelat träningsmatcher, bland annat mot Huddinge, och fyllt ishallarna runt om i Stockholm till småklubbarnas gagn. Men den tiden är förbi.

Bara välgörenhet

– Man måste ringa alla general managers och tala om syftet med matchen. Tar du inträde måste alla pengar gå till någon välgörenhet. Dessutom är det ju försäkringspengar så att det räcker, säger landslagets materialförvaltare Anders ”Pudding” Weiderstål. Han fungerar som någon slags organisatorisk kraft kring NHL-spelarna.

– Om man jämför med IceBreakers så har ju de en hel organisation som jobbar med det här. Här är det inte fullt så uppstyrt, skrattar Mattias Norström.

Pelle Johansson