”Bäckis” måltorka: 13 timmar

HOCKEY

GÄVLE

Tillbaka på jobbet bland seniorer och i elitserien igen hjälpte inte.

Det är fortsatt måltorka för Nicklas Bäckström, som nu varit mållös i 12 timmar, 58 minuter och 44 sekunder.

- Kanske har motståndarna fått upp ögonen mer för mig nu, säger Nicklas Bäckström.

Foto: PerNILLA WAHLMAN
Bäckström har långt till höstens form.

En dryg månad har gått sedan Nicklas Bäckström gjorde mål senast. Det var fyra minuter in på matchen mot Skellefteå den 4 december förra året. En vacker soloprestation som gav Brynäs ledningen med 1-0 i en match som till sist slutade 3-3.

Poäng- och mållös

Sedan dess har Bäckström spelat två elitseriematcher, två träningslandskamper med småkronorna och sju matcher i JVM utan att näta. Och i går mot Malmö blev han både mål- och poänglös.

- Så är det i hockey, ibland blir det måltorka för en spelare och så är det för mig nu. Men det spelar ingen roll vem som gör målen när vi vinner, säger Nicklas Bäckström på sitt vanliga lite försiktiga sätt.

"Känner mig pigg"

Mot Malmö matchades han i stort sett lika mycket som vanligt trots spel dagen före i JVM och hade en speltid på 16 minuter och 36 sekunder.

Bäckströms istid ligger i genomsnitt på 20 minuter per match.

- Jag känner mig pigg och det var bara bra att komma igång på en gång efter junior-VM. Det är nog bättre att starta direkt i stället för att vila. Jag får vila och ta det lugnare mellan matcherna istället, säger Nicklas Bäckström som nu spelat åtta matcher på elva dagar.

Beröm från Boork

Är det jobbigt med måltorkan?

- Det är mest alla andra som tjatar, jag känner ingen press utan är glad att vara tillbaka i elitserien igen.

Brynäs tränare Leif Boork vilade bland annat Mathias Månsson efter hans landslagsspel i Karjala Cup i första elitseriematchen direkt efter.

Men att bänka Nicklas Bäckström som spelat ett intensivt JVM var aldrig aktuellt.

- Jag är glad att ha honom tillbaka, han verkade inte ett dugg trött och han spelade precis som vanligt, säger Leif Boork om sin superstjärna.

Anders Sundin

ARTIKELN HANDLAR OM