Finsk stjärna i kokainhärva

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Jere Karalahti anhölls – under träningen

Finsk ishockeys störste skandalspelare har gjort bort sig – igen.

Den förre NHL-stjärnan Jere Karalahti, 32, har gripits av polisen i Finland – misstänkt för inblandning i en stor amfetamin- och kokainhärva.

Jere Karalahti, 32.
Foto: LEHTIKUVA
Jere Karalahti, 32.

Karalahti greps av polisen på tisdagskvällen mitt under träningen i Raksilahallen i Uleåborg, där stjärnan för närvarande spelar med Kärpat.

Efter gripandet flögs han till Esbo för förhör, där han senare anhölls.

Polisen vill inte kommentera omständigheterna kring utredningen, varken vad han är misstänkt för eller när och var brottet kan ha begåtts.

– Just nu är han anhållen. På fredag klockan tolv kommer beslut om han ska sättas på fri fot eller häktas, säger Ari Karvonen, kriminalkommisarie vid polisen i Esbo till sportbladet.se.

Stängdes av i NHL

Gripandet av Karalahti kopplas till en större mc-relaterad narkotikahärva som den finska polisen haft spaning på sedan i somras. I september gjordes en razzia mot Bandidos lokaler i Helsingfors och i Lojo i södra Finland.

Den 32-årige backen, som spelat i NHL och som gjort fem VM-turneringar för Finland, har gång på gång skapat svarta rubriker under sin karriär.

1997 fälldes han för narkotikabrott i Helsingfors – vilket faktiskt hjälpte hockeystjärnan att komma till Los Angeles Kings och USA.

Sommaren 2002 blev han, bland annat, avstängd från spel i NHL sex månader sedan han använt droger.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!